Silkeborg frygter billetballade i pokalen: 'Kan blive et problem'

Brøndby-fans har revet alle deres billetter væk til pokalfinalen på ingen tid. Nu frygtes det, at de vil købe billetter på Silkeborgs afsnit

Der er smæk på, når Brøndbys supportere går til fodbold - som her, hvor flere ryger i clinch med en gruppe FCK-supportere. Nu frygter Silkeborgs fans lignende ballade. (Optagelser: Anthon Unger)

De 20.000 billetter, Brøndby-fans har haft mulighed for at købe til pokalfinalen, blev revet væk på lidt over et døgn. Torsdag blev alle de neutrale billetter også udsolgt på kort tid.

Nu går rygterne om, at Brøndby-fans vil købe billetter til Silkeborgs fanafsnit, og det bekymrer Thomas Henningsen, der er formand for Silkeborgs fanklub, SIFosis. Han frygter dårlig stemning på tribunen mellem modparterne, hvis Brøndby-fans står i blandt dem på stadion.

- Vi har informeret vores sikkerhedschef og vores fan-repræsentant, om at det kan blive et problem. Generelt set har vi aldrig haft problemer med Brøndby-fans. Vi har altid haft gode relationer til dem, men groft sagt har Brøndby-fans ikke lavet den bedste reklame for dem selv de sidste par uger, fortæller Thomas Henningsen til Ekstra Bladet.

Han frygter særligt, at det kan gå galt, når alkoholpromillen stiger hos de mange fans på stadion.

- Det er måske kun nogle få idioter, der står bag den ballade, der har været med Brøndbys fans, men vi kan godt være bekymrede for, at der alligevel dukker nogle op, der opfører sig provokerende og ødelægger stemningen for vores fans. Der ryger meget øl indenbords sådan en dag, så det er da ikke det fedeste for os, lyder det fra Thomas Henningsen.

Brøndby er i pokalfinalen for anden gang i træk og for 10. gang i klubbens historie. Foto: Jens Dresling
Brøndby er i pokalfinalen for anden gang i træk og for 10. gang i klubbens historie. Foto: Jens Dresling
 

Hav respekt
Næstformand for Brøndby Support Sarah Agerklint ser også med kritiske øjne på situationen, der kan opstå ved pokalfinalen.

- Vi sendte i går en opfordring ud til vores fans om, at de ikke skal købe billetter til Silkeborgs afsnit. Det handler om at vise respekt for sin modstander, og derfor skal vores fans holde sig til de pladser, vi har fået tildelt. Resten må være mellem klubberne og DBU. De må vurdere, om Brøndby-fans skal have flere billetter, lyder det fra Sarah Agerklint.

Hun frygter dog ikke, at der opstår problemer mellem Brøndby- og Silkeborg-fans til kampen.

- Der har historisk set ikke været problemer mellem Brøndby og Silkeborg, så jeg tror ikke, at der sker noget mellem dem. Nu har vi jo allerede overtaget stadion, så jeg synes også, at der skal være plads til de andre. Hvis man ikke har fået billet, så må man finde nogle venner at se kampen med derhjemme og så købe et sæsonkort til næste år, hvis man vil være sikker på at få billet, siger Sarah Agerklint.

Artiklen fortsætter under billedet...

Brøndbys fans har købt alle klubbens cirka 20.000 billetter på lidt over et døgn.  Foto: Lars Poulsen
Brøndbys fans har købt alle klubbens cirka 20.000 billetter på lidt over et døgn. Foto: Lars Poulsen

Fakta: Sådan skal de sidde i Parken

Brøndby har fået tildelt hele C-tribunen samt D-tribunen (den mindste endetribune) og to afsnit på den ene langside (A-tribunen).

Silkeborg har fået tildelt hele B-tribunen (den største endetribune i Parken) og to afsnit på den ene langside (A-tribunen).

De neutrale afsnit, hvor det ikke er tilladt at vise tilhørsforhold til finaleklubberne, er placeret på den øverste del af A-tribunen.

VIP-gæsterne er tildelt V og sidder på den sidste del af Nedre A.

DBU: Vi er tager stilling til potentielle problemer på dagen
Det store billetsalg fra de tusindvis af Brøndby-fans glæder Kasper Kragh, der er sikkerhedsansvarlig i Divisionsforeningen. Han fortæller, at DBU har styr på situationen.

-  Vi tager sikkerhedsmæssige forbehold og forbereder os op til kampen. Vi har talt om det op til flere gange med både klubberne, politiet og Parken, som vi lejer stadion af. Problematikken indgår i vores risikovurdering op til kampen, hvor vi har nogle faste procedure, hvis der skulle opstå en uheldig situation mellem de mange fans, fortæller Kasper Kragh.

Er I opmærksomme på det faremoment, der er, hvis Brøndby-fans dukker op på Silkeborgs tribune?

Vi synes selv, at vi er grundige, når vi forbereder os til sådan en kamp. Vi har fx sikkerhedsmøder forud for kampen. Vi har selvfølgelig også taget forbehold for den risiko, at der kan opstå problemer. Det er derfor, at vi melder ud så klart, at der er særlige forhold for det neutrale afsnit, og at afsnit for henholdsvis Brøndby- og Silkeborg-fans er dedikeret til personer, der er tilskuere af de hold.

Hvad gør I, hvis der dukker Brøndby-fans op på Silkeborgs afsnit?

Jeg vil ikke kommentere på enkelte hypotetiske situationer, der kan opstå under kampen. Men afsnittet er forbeholdt Silkeborgs-tilskuere, så det er dem, vores billetsalg er lavet til. Det er ikke meningen, at der skal være Brøndby-fans tilstede. Hvis der opstår problemer undervejs, så tager vi stilling til det. Vi er opmærksomme på, at det kan ske, men af gode grunde kan vi ikke oplyse, hvad vi vil gøre.

Vil I smide Brøndby-fans væk, hvis de provokerer Silkeborg-fans på deres afsnit?

Det har vi vores gode ret til at gøre, men vi vil først tage stilling til det, hvis situationen opstår. Som sagt kan jeg ikke kommentere på konkrete situationer, der måske opstår under kampen.

Brøndby Godt nyt til Brøndby: - Der skal mere til at stoppe mig

Champions League Mirakuløs rejse: Liverpool-profilens besked fra 2012 går viralt

Agostino Di Bartolomei inden Europa Cup-kampen mod FC Köln - og Stefan Engels i hvidt. Foto: All Over Press Sport og Spil Roma-chefens totale nedtur: Tabte til Liverpool og begik selvmord

142 kommentarer
Vis kommentarer