Solbakken: Zanka booker billet til Hareides landshold

Mathias Zanka' Jørgensen bør komme med på landsholdet efter præstationen mod Brøndby, mener Ståle Solbakken

(Arkivfoto: Lars Poulsen)
(Arkivfoto: Lars Poulsen)

Når fodboldlandsholdet i juni drager mod Japan for at spille to venskabskampe, så bør Mathias 'Zanka' Jørgensen være med i flyveren.

Det mener FC København-træner Ståle Solbakken efter onsdagens 1-0-sejr ude over Brøndby i pokalsemifinalen, hvor Zanka var en af banens bedste spillere.

Zanka var med i et tremands-forsvar, som kunne minde om det, landstræner Åge Hareide har indført på landsholdet efter tiltrædelsen i marts.

- Jeg sagde til Zanka før kampen: Du skal vise, at du er en voksen mand, og du skal vise Hareide, at du kan spille i midten af et tremands-forsvar, siger Solbakken.

Brøndby Johan Elmander følte sig provokeret af Zanka og ville meget gerne have fat i FCK'eren efter slutfløjtet på Brøndby Stadion (Foto: Lars Poulsen) DBU Pokalen Zanka efter pokalsejr: Tak for hjælpen, Brøndby-fans

På landsholdet har det indtil nu været Daniel Agger, Simon Kjær og Andreas Christensen, som har udgjort det centrale forsvar.

- De andre kan spille ved siden af Zanka på landsholdet. Det har han absolut kapaciteten til. Han er tæt på de andre midtstoppere med den sæson, han har haft.

- Han deler vandene, men det er tæt på perfekt, det han har leveret i denne sæson. Det var måske den største test i karrieren, som han bestod mod Brøndby, mener Solbakken.

Verbic har vist lært en lektie (Arkivfoto: Jens Dresling) dbupokalenresultater Ståle satte utilfreds spiller på plads: Det gør du ikke igen

Danmark skal 3. juni møde Bosnien og fire dage senere vinderen af opgøret mellem Bulgarien og værtslandet Japan.

- Hareide spiller med tre dernede. Jeg tipper, at Zanka med præstationen bookede en billet til kampene i Japan, forudser Solbakken.

Zanka var tilfreds med ilddåben i det nye system, hvor han med sikre indgreb generelt holdt Brøndby-angriberne fra de store chancer.

- Jeg synes, det fungerede rigtigt fint. Vi fik nogle andre muligheder i opspillet. Det var dejligt at vise, at vi på denne måde og med de nye spillere, der kom på banen, kan gøre det fint.

- Vi havde ikke trænet det særligt meget. Vi gennemgik det tirsdag, hvor Ståle sagde, at han ville spille på den måde. Det var dejligt at vise, at vi kunne gøre det, siger Zanka.

Nicolai Jørgensen blev matchvinder for FCK mod Brøndby. Nu har han scoret tre mål mod Brøndby på fire dage. (Foto: Lars Poulsen) DBU Pokalen FCK finaleklar efter pokaldrama - Jørgensen matchvinder igen

I næste sæson kan 3-5-2-systemet også blive et våben for FCK i de europæiske kampe.

- Det er måske sådan nogle situationer, vi kommer ud i, når vi skal spille europæiske kvalifikationskampe. Der kan vi få brug for at trykke modstanderen på den måde, forklarer FCK-stopperen.

57 kommentarer
Vis kommentarer