Ståle: Måske livets kamp for mange AGF-spillere

Selv om FCK møder et hold fra bunden af Superligaen, bliver pokalfinalen ikke en let kamp, siger Ståle Solbakken

- Det bliver en kamp i højt tempo, hvor AGF vil spille med sin meget direkte stil, fortalte Ståle Solbakken på onsdagens pressemøde forud for pokalfinalen. (Foto: Lars Poulsen)
- Det bliver en kamp i højt tempo, hvor AGF vil spille med sin meget direkte stil, fortalte Ståle Solbakken på onsdagens pressemøde forud for pokalfinalen. (Foto: Lars Poulsen)

Det er toppen og bunden af Alka Superligaen, der møder hinanden i torsdagens finale i DBU Pokalen.

For mange af AGF-spillerne er pokalkampen derfor en af de største kampe, de kommer til at spille, mens FCK-spillerne tog pokaltitlen så sent som sidste år.

- Mange af deres spillere spiller deres måske livs største kamp, og de har derfor en energi og adrenalin, som følger med. Det har jeg stor respekt for, siger Ståle Solbakken.

FCK ligger nummer et i ligaen med 56 point, mens AGF ligger næstnederst på en 11.-plads med kun 26 point.

AGF har ikke været i en pokalfinale siden 1996, mens FCK vandt pokalfinalen sidste år med en 3-2 sejr over FC Vestsjælland efter forlænget spilletid.

- Jeg tror, at AGF kommer med en stor entusiasme. Hver aflevering og tackling de lykkes med og hver chance, de skaber, vil være selvforstærkende, siger Solbakken.

Nicklas Bendtner skal i maj træne med i FCK. Her ses han træne i klubben tilbage i 2007 (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Nær fremtid på plads: Bendtner vender hjem til FCK

Normalt er Parken FCK's hjemmebane, men torsdag har AGF status af hjemmehold. Aarhus-klubben har både hjemmeholdets omklædningsrum og mere end 18.000 tilskuere på stadion.

Og selv om FCK møder et af bundholdene, bliver det ikke en let kamp, vurderer FCK-træneren.

- Det bliver en kamp i højt tempo, hvor AGF vil spille med sin meget direkte stil. Der er ikke et særligt meget plads til at fejle med den stil. Det er en stil, som går rigtigt godt, når den fungerer. AGF var rigtigt gode i semifinalen mod AAB.

- AGF kan være et svært hold at spille mod, siger Solbakken.

FCK holdt pressemøde i Parken tre en halv time efter AGF's pressemøde torsdag eftermiddag. Egentlig skulle de to hold have holdt et fælles pressemøde, hvilket det dog ikke blev til, da FCK flyttede sin træning.

Opførslen kaldte AGF's Glen Riddersholm for "arrogant", mens FCK-træneren forklarer, at der kan være sket en fejl, men at den ikke ligger hos ham selv.

- Jeg blev lidt chokeret over, hvad der er sket. Jeg har ikke været involveret. Der skulle have været et fælles pressemøde, men det er ikke mit bord, siger Solbakken.

Det var en veloplagt Glen Riddersholm, der var mødt op til pressemøde forud for pokalfinalen torsdag. (Foto: Lars Poulsen) DBU Pokalen Kæk Riddersholm før FCK-brag: Han laver to mål i finalen

9 kommentarer
Vis kommentarer