Stormede banen: Skandale da AGF brød 20 års pokal-forbandelse

AaB var tæt på et mirakuløst comeback i pokalen, men kunne ikke gøre det færdigt mod AGF. Kampen endte med et vanvittigt tilskuerdrama

AGF var i store problemer, men kæmpede sig tilbage mod AaB i holdenes andet opgør i pokalsemifinalen. AGF er samlet videre 4-2 efter et vanvittigt tilskuerdrama, hvor flere hundrede fans stormede banen før tid. (Foto: Gregers Tycho)
AGF var i store problemer, men kæmpede sig tilbage mod AaB i holdenes andet opgør i pokalsemifinalen. AGF er samlet videre 4-2 efter et vanvittigt tilskuerdrama, hvor flere hundrede fans stormede banen før tid. (Foto: Gregers Tycho)

AARHUS (Ekstra Bladet): Det skulle have været fortællingen om, hvordan AGF brød 20 års forbandelse i DBU Pokalen.

I stedet endte semifinalen mellem AGF og AaB for anden dag i træk med at sætte dansk fankultur i et tvivlsomt lys.

For da Elmar Bjarnason dybt inde i overtiden gled Kim Aabechs oplæg i nettet til 2-2 i pokal-dramaet, så truede kampen i et splitsekund med totalt at kuldsejle.

Hundredvis af AGF-tilhængere stormede ind på græsbanen og jublede over den første store fodboldbedrift i Aarhus siden pokaltriumfen i 1996.

Dommer Peter Kjærsgaard-Andersen sendte prompte AaB-spillerne i omklædningsrummet og kampen var i flere minutter i risiko for at blive afbrudt.

Peter Høyer har fået et stort blåt mærke efter sit møde med politiet. (Foto: Privatfoto) Superligaen Ministers spindoktor slået ned af politiet til Brøndby-FCK

Den skandaløse afslutning satte en kæmpe plet på et stort pokal-drama i Aarhus, hvor AGF gennem det meste af kampen var lammet af nerver. Og allerede kort inde i anden halvleg havde et stærkt spillende AaB-mandskab udlignet den 2-0 føring, som De Hvide havde skabt sig i Aalborg i sidste uge.

Anført af en fænomenalt slidende Rasmus Würtz og med en overdådig Thomas Enevoldsen, så eliminerede nordjyderne totalt det optræk til krise, som har tegnet sig den seneste uge.

Nordjyderne udnyttede at historiens skygger hang tungt over hjemmeholdet, og de burde allerede have været i spidsen, da Thomas Enevoldsen midt i første halvleg gjorde det til 1-0 på et sublimt oplæg fra Rasmus Würtz.

Et forkrampet AGF-mandskab skabte stort set intet, men burde have været på 1-1, da Jens Jønsson fik to kæmpechancer lige før pausen, men udskældte Nicolai Larsen revancherede sig i AaB-målet med et par klasse redninger.

AGF virkede til at være på vej ind i kampen efter pausen takket være indskiftningen af backen Alexander Juel Andersen, da AaB slog til efter en dødbold. En returbold efter hjørne blev bugseret til Nicolaj Thomsen, der huggede 2-0 ind. Og dermed var der totalt balance i sagerne.

AGF’erne virkede rådvilde, men efter en kamp stort set uden fejl begyndte de små AaB-fejl at komme. AGF erobrede bolden midt på nordjydernes banehalvdel. Danny Olsen blev sendt fri på kanten og hans flade indlæg gled Kenneth Emil Petersen i eget net.

Datoerne for den nye, udvidede Superliga ligger nu klar. . (Foto: Lars Poulsen) Superligaen Datoerne for næste sæsons Superliga er på plads

Danny Olsen havde spillet en skidt kamp og det var meget sigende at hans oplæg ikke ramte en medspiller.

Målet blev optakt til en fortættet afslutning, hvor AaB lige så vel kunne have taget stikket med en scoring til 3-1.

Sådan skulle det ikke være.

Da publikum var gennet ind på tribunerne igen blev de resterende spilleminutter… og AGF er for første gang i 20 år i en pokalfinale

203 kommentarer
Vis kommentarer