Straffe til både FC København og Brøndby venter

Det kan blive et dyrt efterspil, der rammer FC København og Brøndby oven på balladen i forbindelse med semifinalen i DBU Pokalen

Nye bødestraffe kan vente for Brøndby og FCK efter ballade på lægterne i den første pokalsemifinale. (Foto: Lars Poulsen/Polfoto)
Nye bødestraffe kan vente for Brøndby og FCK efter ballade på lægterne i den første pokalsemifinale. (Foto: Lars Poulsen/Polfoto)

Mens nedtællingen det andet af tre københavner-derbyer mellem FC København og Brøndby på under to uger er i gang, arbejdes der på af afslutte efterdønningerne efter det første opgør - pokalsemifinalen i Telia Parken i sidste uge.

Opgøret sluttede 1-1, men efterspillet er endnu ikke afrundet. For begge klubber kan forvente sanktioner som følge af fansenes opførsel. På baggrund af dommer Michael Tykgaards indberetning af kampens forløb er der nemlig rejst en sag mod begge klubber hos Fodboldens Disciplinærinstans.

- Der er en verserende sag på baggrund af dommerindberetningen - det drejer sig om begge klubbernes fans, siger DBU-turneringschef og sekretær for Fodboldens Disciplinærinstans, Henrik Andersen, til tipsbladet.dk.

Thomas Kahlenberg kan få stor betydning for om Brøndby opfylder ambitionen om top-3 og medaljer. (Foto: Claus Bonnerup) Brøndby Han er Brøndbys løftestang mod medaljer

Der blev i forbindelse med kampens afvikling affyret pyroteknik hos begge klubbers fans, hvilket uden tvivl optræder i dommerens rapport. Den forseelse er både FC København og Brøndby blev straffet for flere gange i sæsonen, hvor det hver gang har medført bødestraffe.

Men den sag, der formentlig vil få størst fokus hos Fodboldens Disciplinærinstans vil være scenerne, hvor FCK-spillere og ledere på mod spillertunnellen blev overdænget med kasteskyts fra dele af Brøndbys Fans.

De voldsomme scener medfører blandt andet, at der til søndagens Superliga-opgør i Telia Parken mellem de to klubber vil være yderligere skærpet sikkerhed omkring de medrejsende Brøndby-fans.

- Jeg forventer ikke sagsbehandlingen afsluttet i denne uge, men vi skal nok melde ud, når afgørelsen kommer, siger Henrik Andersen.

TV: Se derby-målene fra første pokalsemifinale.

Brøndby har ud over den aktuelle sag fra pokalsemifinalen i denne sæson seks afsluttede disciplinære sager og en endnu ikke afsluttet. FC København har seks afsluttede sager. Hver og en af sagerne har bund i fansenes opførsel på tribunerne i forbindelse med kampafviklingen og har i alle tilfælde medført bødestraffe.

Den markant største straf faldt i forbindelse med de to klubbers møde på Brøndby Stadion 8. november 2015, hvor kampens anden halvleg måtte udsættes i otte minutter som følge af røg fra massiv afbrænding af pyroteknik.

Bøden den gang lød på 125.000 kroner til Brøndby, mens FC København blev idømt en straf på 100.000 kroner.

Superligaen Efter derby-ballade: Brøndby mister pladser i Parken

Fodboldens Disciplinærinstans pegede i forbindelse med afgørelsen på, at balladen hos Brøndbys fans virker organiseret, og at klubben ikke har kunnet fremkomme med de rette tiltag, der skal komme problemerne til livs og at andre sanktioner end bødestraf kan blive konsekvensen ved gentagelsestilfælde.

- I dagens kendelse fremhæver instansen, at man specielt ved såkaldte højrisikokampe oplever et markant større omfang af overtrædelser, og at Brøndby fortsat ikke formår at iværksætte effektive tiltag for at komme problemet til livs.

- På den baggrund gentager Fodboldens Disciplinærinstans for anden gang advarslen om, at der sandsynligvis vil blive anvendt andre sanktioner end bødestraf ved alvorlige gentagelsestilfælde, skrev DBU i afgørelsen 21. januar 2016.

Også FC København blev dengang ramt af den løftede pegefinger i forhold til at stramme op på fansenes opførsel og at hårdere sanktioner kan være næste skridt.

I DBU's love §30.1 fremgår det, at mulige sanktioner ud over bødestraf kan være at miste retten til at spille med tilskuere på hjemmebane, at få fans med til udekampe eller sågar at blive frataget point i Superliga-tabellen.

Foto: Privat Krimi Optøjer til fodboldkamp: Politiet angrebet med kasteskyts

Der var ballade efter kampen i onsdags mellem FCK og Brøndby (Foto: Jens Dresling) Superligaen Efter Brøndby-ballade: Ikke awaykort, men skal ske noget nu

10 kommentarer
Vis kommentarer