Super-detalje gav pokal-sensation

Den tidligere OB'er Oliver Feldballe tørrede sin modstander og sin gamle klub og sendte Fredericia videre i pokalturneringen

Oliver Feldballe slog aldrig igennem i OB-trøjen, men han var tændt, da fynboerne gæstede Fredericia (Foto: Henrik Castenskov)
Oliver Feldballe slog aldrig igennem i OB-trøjen, men han var tændt, da fynboerne gæstede Fredericia (Foto: Henrik Castenskov)

OB kørte over Lillebæltsbroen til pokalopgøret mod Fredericia fra den næstbedste række med intentioner om at køre hjemmeholdet over i pokalopgøret.

Sådan gik det ikke. Langt fra.

FC København skal ikke frigive Andreas Cornelius til OL næste sommer. Det er nu op til en forhandling, om DBU og FCK kan blive enige. Ikke meget tyder på, at FCK vil afgive spillere til OL. (Foto: Lars Poulsen) Superligaen - 22. sep. 2015 - kl. 14:26 Afsløring: OL-bombe kan ramme danske spillere

For gæsterne formåede aldrig at konvertere et massivt spilleovertag til farlighed, og i stedet blev den tidligere OB’er Oliver Feldballe pokalhelt via en fræk og lækker aktion i kampens slutfase.

OB-træner Kent Nielsen bebudede før kampen, at man ville forsøge at gøre kampen til en superligakamp. Vist nok forstået på den måde, at værterne skulle kvæles i et opskruet tempo.

I kampens første kvarter havde superligaholdet vel også bolden i godt 98 procent af tiden, men rigtigt farligt blev det ikke, selv om der var masser af plads at boltre sig på mellem de rød-sorte forsvarskæder.

Se også: Ny OB-spiller klar til debut efter papirarbejde

Kenneth Zohore fik kampens første store chance fra nært hold, men afslutninger med højrebenet er så langt fra hans spidskompetence, og en veloplagt Rasmus Falk måtte minuttet senere se et godt forsøg mod målhjørnet afværget af keeper Jeppe Højbjerg.

Og så gik det, som det så ofte gør i pokalbold. Hjemmeholdet slog kontro og bosniske Admir Catovic, der også nettede to gange mod Næsby i sidste runde, udnyttede med venstrebenet en ripost fra OB-kepper Maksym Koval.

Publikum fik dog kun lov at lune sig et minuts tid, før OB’erne endelig fik hul på bylden. Falk fik masser af tid og plads i feltet og valgte fornuftigvis at servicere Zohore’s venstreben. Det var der mere effekt i. 1-1.

Se også: TV: Topscorer afværger OB's pokalflop

Også anden halvleg bød på masser af fynsk boldbesiddelse uden den helt store fantasi eller gennembrudskraft, mens hjemmeholdet lurede på kontramuligheder.

Og på en af slap eks-OB’eren Oliver Feldballe pludselig af sted i det 81. minut. Alene med Lasse Nielsen tog den 25-årige angriber et fikst hæl-træk bag om eget støtteben og satte OB-anføreren af, før han fladt sparkede sensationen i kassen.

Se kassen her

Rasmus Falk kom nærmest en udligning med et fladt skud, men OB’erne slap ikke fra en trist tur tilbage over broen.

Til gengæld var der plads til begejstring hos matchvinderen:

- Det er svært at sætte andre ord på end - perfekt, sagde Oliver Feldballe til TV3 Sport.

- Min dribling var instinktiv, og så gik den heldigvis ind. Dejligt, for min træner (Ove Pedersen, red.) har været lidt efter mig for at score for lidt, sagde han og vedstod, at resultatet måske ikke var helt i overensstemmelse med spillets fordeling.

- Vi var pressede i første halvleg, men vi scorer flere mål end dem, lød det med sejrherrens logik.

14 kommentarer
Vis kommentarer