Suveræne AGF tæt på pokalfinale

AaB tabte klart på hjemmebane i den første semifinale mod AGF

Lukas Spalvis og AaB var overraskende tamme mod AGF, der nu har det ene ben i pokalfinalen. (Foto: René Schütze)
Lukas Spalvis og AaB var overraskende tamme mod AGF, der nu har det ene ben i pokalfinalen. (Foto: René Schütze)

20 års helvede lakker mod enden for AGF.

De Hvide - iklædt sine gråblå udebanetrøjer - vandt her til aften en klokkeklar 2-0 sejr i Aalborg i den første pokalsemifinale, og dermed har aarhusianerne et fænomenalt udgangspunkt før den anden semifinale i Aarhus om en uge.

Målene scoret af islandske Elmar Bjarnason midt i første halvleg og Morten 'Duncan' Rasmussen efter en time.

Og dermed står AGF efter 20 års venten på tærsklen til den første finale siden 1996.

Evner AGF at matche indsatsen fra Aalborg om en uge, så kommer finalepladsen heller ikke i fare.

For gæsterne var fra første fløjt helt på niveau med præstationen fra seneste opgør i Aalborg, hvor AGF hentede point på en stor anden halvleg.

AGF stressede fra start AaB's bagkæde og midtbane, der savnede anfører Rasmus Würtz. Og havde flertallet af de 7200 tillskuere forventet en kamp, som hjemmeholdet ville styre, så fik de den første advarsel allerede efter fem minutter. Danny Olsen så kvikt, at AaB-keeper Nicolai Larsen stod langt fra sit mål og huggede frækt til fra 35 meter. Kuglen strøg lige forbi mål.

Det var forunderligt at se AaB spille så ideforladt i så vigtig i en kamp. Men AGF's aggressive indledning bekom ikke hjemmeholdet vel, og de skulle helt frem midt i halvlegen før Nicolaj Thomsen serverede den første afslutning fra hjemmeholdet.

Minuttet efter kom AGF i spidsen da den tidligere AaB-spiller Daniel Christensen vippede bolden frem til Elmar Bjarnason, der tæt under mål kunne åbne scoringen.

Målet vækkede AaB, der for alvor begyndte at sætte tryk på AGF i de sidste ti minutter før pausen og topscorer Lukas Spalvis fik to kæmpechancer lige før pausen. Men det havde været en hård skæbne for AGF hvis de ikke havde fået føringen med til pause.

Rasmus Jönsson kom på banen lige efter pausen som erstatning for den svagt spillende Oliver Abildgaard. Og nordjyderne satte sig efterfølgende på kampen - uden dog for alvor at true de godt organiserede gæster.

Jens Jønsson spillede en storkamp i en mere offensiv rolle end normalt. Og han fik lov til at krone indsatsen med oplægget til Duncan efter en time.

I slutfasen pressede AaB hårdt på for en reducering, men selv ikke en åben flugter fra seks meter til Gilli Rólantsson kunne de omsætte. Og derfor ligner det til forveksling en sikker finaleplads til AGF.

42 kommentarer
Vis kommentarer