Trænerkrig efter pokaldrama: Ståle svarer Zorniger igen

Ståle Solbakken er glad for pokaltriumfen - knap så glad for Alexander Zornigers kommentarer om, at Brøndby er rykket tættere på FC København i denne sæson

Følg Fodbold

Ståle Solbakken og FC København kunne Kristi himmelfartsdag endnu en gang række armene triumferende i vejret. Løverne vandt 3-1 over Brøndby IF i pokalfinalen, og dermed er The Double i hus på Østerbro.

Det glæder naturligvis den norske FCK-manager, der også mener, løverne nu en gang for alle har bevist, at Brøndby nu og her ikke kan hamle op med FCK'erne.

Ren rock n’ roll: 13 nødvendige ting du skal vide om pokaldramaet

- Det var en meget jævn kamp, som kunne have gået begge veje. Vi afslutter første halvleg bedst, men de har den første store chance efter pausen. Vores dårligste periode i kampen var efter 1-1, og vi så ukomfortable ud, men vi ved også, at Brøndby tager meget store chancer i deres spil, når de får mod på tingene. Derfor blev rummene større til os, siger Ståle Solbakken og tilføjer:

FCK var bare kyniske: Se alle målene fra finalen

- Vi skal ikke prale af at være bedre end Brøndby. Vi skal prale af, at vi har spillet 20 kampe mere end Brøndby, og de har stadig ikke slået os. De har haft fem forsøg, og de har scoret to mål mod os i de fem kampe. Længere er den ikke.

Han forudser, at dominansen ikke bliver på samme niveau efter sommerferien. Indtil videre står det klart, at FCK siger farvel til Ludwig Augustinsson, Andreas Cornelius og Mathias 'Zanka' Jørgensen.

- Vi har taget de fire pokaler, der har været at spille om de seneste to år, og vi har spillet Champions League. Nu starter vi forfra med et nyt hold. Der er større muligheder for de andre næste år, og det bliver tættere. Det bliver en svær rejse for os, men for det her hold var det en fantastisk afslutning, siger nordmanden, der har roser til Stephan Andersen, som blev kåret til Kampens Pokalfighter.

62518133.jpg
- Robin har været lidt bedre end Stephan, og derfor står han. Men Stephan har gjort det fint og holdt sig klar, ligesom Thomas Kaminski gjorde i sidste sæson. Vi skal have to gode keepere.

På et pressemøde efter kampen fastslog Alexander Zorniger, at han mener, afstanden mellem Brøndby og FCK er blevet mindre i denne sæson, og at de blå-gule kommer til at slå rivalerne i fremtiden.

Her er pokal-karaktererne: To FCK'ere helt i top

Det er ikke en præmis, han opfordrer folk til at købe ukritisk.

- Jeg er ked af, at vi har vundet pokalen. Måske kan I (journalister, red.) stille det samme spørgsmål næste år. Han (Zorniger, red.) kan sige, hvad han vil. Brøndby må jo være store favoritter til næste år med de kvantespring, de har taget, slutter pokalvinderen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind