Tyveri i pokalen: Her er Brøndbys næste modstander

Det var med nød og næppe, at Vendsyssel fik kæmpet sig i kvartfinalen i Sydbank Pokalen

Foto: Anders Kjærbye/ Ritzau Scanpix/Scanpix 2018
Foto: Anders Kjærbye/ Ritzau Scanpix/Scanpix 2018

FARUM (Ekstra Bladet): Nu hedder modstanderen Brøndby IF, efter at Vendsyssel snævert stjal kvartfinalepladsen i Sydbank Pokalen fra FC Nordsjælland med en 1-0 sejr.

Men vejen dertil var lang og nordjyderne lå under et konstant pres fra hjemmeholdet.

Efter allerede tre minutters spil var det lige ved at blive farligt, da FCN's Mads Valentin fik driblet sig fri i banens venstre side og fik lagt den ind til Godsway Donyoh, der dog helkiksede sin afslutning.

Se også: Superliga-profil skifter navn - det skal han hedde

I kampens indledning stod der stort set ikke andet FCN på spilovertaget.

Et brag fra kanten af feltet sendt afsted af den tidligere Lyngby-spiller Mikkel Rygaard var lige ved at gøre livet surt for Vendsyssel-keeper Michael Tørnes, der dog fik fanget kuglen i favnen.

Det største jubelbrøl i kampens første kvarter kom, da Vendsyssels Ninos Gouriye sendte bolden ud over stadion og hen på Farums tennisbaner.

Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
 

Da kampuret rundede det 30. minut, gik der et sug i gennem de 1102 fremmødte tilskuere på Farum Park, da FCN's Karlo Bartolec fik vippet bolden elegant over Søren Henriksen og flugtede den mod kassen. Tørnes i buret fik med nød labberne på bolden og parerede den ud af farezonen.

Kroatens forsøg gav de røde blod på tigertanden i det efterfølgende angreb, da de satte endnu et hug mod Tørnes. Men heldigt for den tidligere Brøndby- og OB-keeper bankede Donyohs forsøg på stolpen.

Og bedst som man troede, at de to hold skulle gå til pause med en dødssyg 0-0-stilling, så blev posen for alvor rystet. Det skete, da Vendsyssel ud af det blå fik sat et angreb op med føromtalte Ninos Gouriye i front. Tørt baskede han bolden afsted ned i højre målhjørne forbi Peter Jensen, der muligvis var faldet i søvn, til stor begejstring for de seks medrejsende nordjyske fans.

Målet skabte vrede hos de 20 stemningsskabende FCN-fans. En af dem sparkede tilmed til hegnet, der omkranser banen, i arrigskab.

Kopi af første halvleg
Da anden halvleg blev blæst i gang af dommer Anders Poulsen, skulle man tro, at indledningen var en kopi af kampens første.

Nordsjællands satte sig lynhurtigt på spillet, mens det mere passive Vendsyssel-mandskab holdt sig afventende i kulissen.

Noget som Godsway Donyoh endnu en gang forsøgte at drage fordel af, da han med et par rappe driblinger fik kæmpet sig fri til en afslutning, som Tørnes fik nappet med en refleksredning nede i hjørnet af målet.

Uhyggeligt så det ud i det 55. minut, da Jeppe Illum fra gæsterne bragede med fuld fart ind i Mikkel Rygaard og ramte ham i hovedet. Hjemmeholdets midtbanemand gik i kunstgræsset med det samme og blev efterfølgende udskiftet med navnebroderen Mikkel Damsgaard.

FCN's dominans i angrebet var ikke til at overse, og det var egentlig kun keeper Tørnes, der tæt på egenhændigt holdt Farum-drengene fra at få netmaskerne til at blafre. Det beviste han i særlig grad, da Nordsjælland-topscorer Andreas Olsen bankede hårdt mod målet i det 65. minut. Men igen lå Tørnes ned i fuld figur og fik afværget.

Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
 

En kæmpe mulighed var ved at nedbryde Vendsyssel kvartfinalehåb, da forsvarsfyrtårnet Victor Nelsson headede et indlæg tæt på buret over målet.

I kampens sidste fjerdedel blev kampen mere jævnbyrdig. Gæsterne fik sågar stablet flere angreb på benene, der dog aldrig blev omsat til mere end et par sløve afleveringer og et forkølet skud forbi mål.

Skuffede og slukørede må FC Nordsjælland se sig slået ud af pokalen. For Vendsyssel venter lidt af en manddomsprøve, når de i det nye år tager imod de mangefoldige pokalvindere fra Brøndby i turneringens kvartfinale.

Pokalkvartfinalerne ser således ud:

* Vendsyssel FF - Brøndby IF.

* Næstved Boldklub - AaB.

* Kolding IF - FC Midtjylland.

* OB - Esbjerg fB.

Kampene spilles som udgangspunkt onsdag 6. marts, men kan blive flyttet af hensyn til tv.

Se også: Succesrig dansker-chef gør det igen: Overtager danskerklub

Se også: Hylder dansk målmaskine: Nu lurer klubberne på ham

Se også: Fodboldtalent død efter bytur: Ingen aner, hvad der er sket

132 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere