Vaskeægte pokal-chok: Ni Næstved-spillere slår Superliga-hold

FC Nordsjælland løb ind i ydmygende pokalnederlag til Næstved trods to mand i overtal

Ólafur Kristjánsson og FCN løb ind i en alvorlig ydmygelse. (Foto: Lars Poulsen)
Ólafur Kristjánsson og FCN løb ind i en alvorlig ydmygelse. (Foto: Lars Poulsen)

Det vil være synd at sige, at FC Nordsjælland har fået en prangende åbning på Superligaen, hvor det blot er blevet til to sejre i de første seks kampe og en aktuel placering som tredjesidst.

Senest blev det dog til en 3-1-sejr i Hobro, så det var med en vis optimisme, at cheftræner Ólafur Kristjánsson tirsdag kunne sende sine spillere i aktion i pokalturneringen, hvor 1. divisions-oprykkerne Næstved ventede.

Se også: FCN slår til: Køber tidligere Ajax-spiller

Men ak og ve. Der er lagt op til en alvorlig omgang selvransagelse efter, at værterne fra Næstved sendte favoritterne fra Farum ud i pokalmørket med en sensationel 1-0-sejr.

En pokalsensation, der ikke bliver mindre af, at vinderne fra Næstved allerede i første halvleg blev reduceret til ni mand.

Her røg Samuel Adjei ud efter sit andet gule kort efter 32 minutter, inden Jannik Zimling røg samme vej efter direkte rødt fem minutter senere efter et frispark mod Oliver Tychosen.

Så skulle man ellers tro, at gæsterne, der trods alt havde navne som Martin Vingaard, Emiliano Marcondes, David Moberg Karlsson ikke mindst formstærke Bruninho med fra start, kunne lugte sejren og avancement.

Se også: Fem mål i fire kampe: Derfor sprudler FCN-brasser

Med 11 minutter igen sørgede indskiftedeStefan Nygaard Hansen nemlig for den helt store sejrsfest i den sydsjællandske traditionsklub, da han sikrede den særdeles opsigtsvækkende sejr, der sikrer Næstved en kamp i sekstendedelsfinalerne, da han fra lang afstand løftede bolden over Alex Runarsson.

Til sidst fik FCN en stor mulighed for at redde æren, men Næstved-målmand Tunde Ogunbiy fik pareret Bruninhos frispark, inden returen blev sparket forbi mål.

I første runde besejrede Næstved Bjæverskov 4-0, men FCN kun fik den ene kamp i årets pokalturnering.

Det er andet år i træk, at FC Nordsjælland ryger ud af pokalturneringen i anden runde. For et år siden tabte holdet i straffesparkskonkurrence til danmarksserieholdet SC Egedal.

 Se også: TV: Ustyrlig brasilianer bomber videre

87 kommentarer
Vis kommentarer