Vild jubel: Bundhold er i pokalfinalen

Selvmål sendte Silkeborg i Parken. 17 år efter pokaltriumf er midtjyderne finaleklar

Når nedrykningstruede Silkeborg ikke selv kunne score, kom hjælpen bogstaveligt ned fra himlen.

17 år efter pokalsejren over AB skal midtjyderne igen en tur i Parken.

Det var hjemmeholdets Oliver Fredsted, der blev godskrevet et besynderligt selvmål efter 50 minutters spil.

SE MÅLET ØVERST

Et hjørnespark blev rettet af og røg højt op i luften, hvor bolden blev 'fanget' af en kraftig medvind.

Bolden landede ned i en klump af spillere, hvor den tilfældigvis ramte Fredericias Oliver Fredsted i baghovedet, og målmand Alexander Nybo var chanceløs.

Det vil være usandsynligt, at Silkeborg vil kunne gentage den 17 år gamle 4-1 sejr, når modstanderen Kristi Himmelfartsdag vil være en af de to DM-guldbejlere, Brøndby eller FCM.

Danmarks nr. 1 og nr. 2  mødes som bekendt i morgen i den anden semifinale.

Afbrydes midt i tv-interview: Sloth sprinter ned til ekstatiske SIF-fans:

Det var først efter det sælsomme selvmål, at Fredericia vågnede til dåd, og de næsten 4000 tilskuere fik i den sidste halve time i en ganske udmærket pokalfight, hvor der blev taget og givet.

Inden selvmålet havde den gamle fæstningsby og håndboldby tilbage i 70'erne med fem danske mesterskaber i streg med navne som Mogens Jeppesen, Anders Dahl-Nielsen, Flemming Hansen ikke været i nærheden af at skrive historie.

Da selvmålet havde vækket holdet fra den næstbedste række var der flere gange tilløb til, at hjemmeholdet kunne få semifinalen ud i omkamp.

Selv om  Silkeborg havde spillet alt andet end overbevisende, følte gæsterne åbenbart sikre og sjuskede og lavede dumme boldtab på stribe.

De første 45 minutter havde der stået Silkeborg på, men midtjyderne manglede i den grad en spiller til at sparke bolden i nettet.

Uortodokse David Skhirtladze prøvede og prøvede, og det bedste forsøg fra hans side ramte foden af den ene stolpe, men også Magnus Mattson brændte en god mulighed.

Da spilleren fra Georgien i halvlegens sidste minut var ved at løbe fri og væltede, vinkede dommer Jens Maae afværgende, så 1. halvleg endte målløs.

Hjemmeholdet havde intet i 1. halvleg, som lignede en chance, og Fredericia havde i det hele taget svært ved at komme over midten.

De to trænere har nogle gange krydset hinandens spor.

Således har Peter Sørensen to gange været træner i Fredericia, mens Jesper Sørensen var træner i 1 1/2sæson i Silkeborg, inden han blev fyret.

Sidstnævnte forlader om kort tid dansk fodbold for at tage sin bedre halvdel til Canada. Han afløses af Jonas Dahl, tidligere Hobro og Esbjerg.

Desværre for ham fik den tidligere FCK- AB- og AGF-spiller ikke afleveret den afskedsgave, som han et eller andet gerne have gjort for at få sagt tak for sidst til Silkeborg, som fyrede ham.

Fik sin fars mirakel-kupon i gave: PL-sensation gør dansker til millionær

Skiftede fra Real til Bayern: Stjernen var deprimeret

De afgørende detaljer: Brøndby klar til guldfest

49 kommentarer
Vis kommentarer