Vildt pokaldrama

Sønderjyske er klar til pokalsemifinalen efter en vanvittig kamp mod Hvidovre, der blev afgjort fra pletten

Vanvittigt pokalbrag: SønderjyskE er i semifinalen efter straffesparkskonkurrence

I en hæsblæsende og ekstremt medrivende affære sikrede Sønderjyske sig fredag aften en plads blandt de sidste fire hold i Sydbank Pokalen på bekostning af Hvidovre.

Det bølgede frem og tilbage og blev vendt på hovedet flere gange, men til sidst endte dramaet samlet 3-3 efter forlænget spilletid, og så vandt superligamandskabet fra Haderslev 4-3 i straffesparkskonkurrence.

På en fremragende første halvleg var Hvidovre kommet foran 2-0 og duftede i den grad avancement, men med kun tre minutter tilbage af den ordinære spilletid tvang Sønderjyske kampen ud i forlænget spilletid.

Her kom Sønderjyske først foran og havde pludselig overhånden, men i det 118. minut scorede Hvidovres Tobias Thomsen, så det hele måtte afgøres fra pletten, hvor gæsterne var skarpest.

Sønderjyske holder dermed med hiv og sving liv i håbet om at nå pokalfinalen for tredje år i træk.

Hvidovre, der til daglig ligger i toppen af 1. division, greb taktstokken fra start og tog fat i kuglen, men uden at skabe det helt store indledningsvis.

Efter en halv times spil kom forløsningen for hjemmeholdet, da angrebsprofilen Tobias Thomsen via en afretning sparkede Hvidovre på 1-0.

Hovedparten af de 1837 tilskuere fik endnu mere at juble over, da angriberen Kim Aabech otte minutter senere øgede til 2-0 med en iskold afslutning fladt i det lange hjørne.

Frustrationerne hos Sønderjyske var tydelige, og til anden halvleg foretog trænervikaren Simon Poulsen en tredobbelt udskiftning.

Gæsterne kom en smule bedre med efter pausen og skabte en række store chancer til at komme tilbage, men en veloplagt Filip Djukic i Hvidovre-målet tog godt fra.

Med flere store chancer kunne Hvidovre nemt have lukket kampen, men skarpheden manglede, og så gik det galt til sidst.

Tre minutter før tid stangede Sønderjyskes Duplexe Tchamba et hjørnespark i mål til 1-2 og forlængede pokaldramaet med to gange 15 minutter.

Sønderjyske-angriberen Abdulrahman Taiwo prikkede en omstilling i mål blot to minutter inde i den forlængede spilletid, og så var det pludselig vendt på hovedet igen.

Hvidovre skulle nu frem, og bundrutinerede Kim Aabech fik chancen på et straffespark i det 95. minut, men Nicolai Flø i gæsternes mål reddede forsøget fra de 11 meter.

Til det sidste pressede Hvidovre dog på, og med kun to minutter tilbage af den forlængede spilletid bankede Tobias Thomsen bolden i nettet, så det endte med straffesparkskonkurrence.

Også her var der drama med flere redninger og et enkelt omspark, men til sidst sikrede Mads Albæk Sønderjyske billetten videre med det afgørende spark til 4-3.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.