Vinder skandale-finale

Anders K. Jacobsen scorede to gange, da Sønderjyske vandt sin første pokaltitel med en 2-0-sejr over AaB

Glen Riddersholm og SønderjyskE vandt den skandaløse pokalfinale i Esbjerg. Foto: Lars Poulsen
Glen Riddersholm og SønderjyskE vandt den skandaløse pokalfinale i Esbjerg. Foto: Lars Poulsen

ESBJERG (Ekstra Bladet): DBU's pokal bør det kommende år kun kaldes Anders K. Jacobsens pokal.

SønderjyskE-angriberen var den helt store oplevelse, da de lyseblå tog fusen på alle eksperter og hentede en fuldt fortjent pokaltriumf med 2-0 over AaB.

Finalen blev martret af den store flok uofficielle AaB-tilhængere, der var årsag til en historisk lang afbrydelse af finalen på 13 minutter, da de gennem lang tid nægtede at følge corona-retningslinjerne.

Anders K. Jacobsen scorede begge mål i Sønderjyskes pokaltriumf. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Anders K. Jacobsen scorede begge mål i Sønderjyskes pokaltriumf. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
 

De nordjyske fans tiljublede Anders K. Jacobsen gennem de to sæsoner, hvor han var med til at sikre AaB The Double i 2014. Men på julis første dag 2020 var Anders K. Jacobsen tilbage for at gøre ondt på bolsjedrengene 9000 Aalborg.

SønderjyskE havde åbnet pokalfinalen som det klart bedste mandskab, men trods den lange afbrydelse efter en halv time, så formåede AaB-træner Jacob Friis ikke at få håndtag i opgøret.

Billedgalleri

1 af 27  Foto: Lars Poulsen
2 af 27  Foto: Lars Poulsen
3 af 27  Foto: Lars Poulsen
4 af 27  Foto: Lars Poulsen
5 af 27  Foto: Lars Poulsen
6 af 27  Foto: Lars Poulsen
7 af 27  Foto: Lars Poulsen
8 af 27  Foto: Lars Poulsen
9 af 27  Foto: Lars Poulsen
10 af 27  Foto: Lars Poulsen
11 af 27  Foto: Lars Poulsen
12 af 27  Foto: Lars Poulsen
13 af 27  Foto: Lars Poulsen
14 af 27  Foto: Lars Poulsen
15 af 27  Foto: Lars Poulsen
16 af 27  Foto: Lars Poulsen
17 af 27  Foto: Lars Poulsen
18 af 27  Foto: Lars Poulsen
19 af 27  Foto: Lars Poulsen
20 af 27  Foto: Lars Poulsen
21 af 27  Foto: Lars Poulsen
22 af 27  Foto: Lars Poulsen
23 af 27  Foto: Lars Poulsen
24 af 27  Foto: Lars Poulsen
25 af 27  Foto: Lars Poulsen
26 af 27  Foto: Lars Poulsen
27 af 27  Foto: Lars Poulsen

Og blot fem minutter efter genstarten sørgede Anders K. Jacobsen for, at sønderjyderne kom på sejrskurs. Han fik vristet sig fri på kanten af feltet og hans afslutning ramte Rasmus Thelander - AaB's store pokalhelt fra 2014 - og efterlod Andreas Hansen prisgivet.

De velopdragne SønderjyskE-fans, der troligt overholdt afstandskravene på stadion, røg op af stolene for en stund.

I den første pokalfinale var SønderjyskE på vej mod drømmeland. 100 år efter genforeningen er der meget at fejre på de kanter.

AaB mistede kreatøren Lucas Andersen til en skade efter en stribe hårde tacklinger fra modstanderne, og uden ham blegnede nordjydernes chancer i finalen.

Det blev ikke meget bedre efter pausen, og Anders K. Jacobsen toppede præstationerne fra kvartfinalen og semifinalen, hvor han scorede afgørende mål.

Ti minutter efter doblede han op. En fiks frisparkskombination endte tæt under mål, hvor Anders K. Jacobsen bankede 2-0 ind.

SønderjyskE var i total kontrol og selv om Julius Eskesen fik marchordre midt i anden halvleg efter et forsøg på at filme sig til et frispark, så holdt SønderjyskE stand i undertal og det blev aldrig for alvor spændende.

Læs denne gribende historie om Liverpool-fanen 'Baus', der kun blev 50 år gammel og døde inden han kunne fejre favoritklubbens mesterskab. Skrevet af hans gode ven gennem 40 år, Ekstra Bladets Klaus Egelund (+)

Efter en halv times spil annullerede dommer Mikkel Redder og linjedommer Henrik Sønderby Anthony Jungs 0-1-scoring for offside efter langvarig konferering på sidelinjen. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix Sport og Spil Tordner mod teknikken: forbyd det!

Frank Onyeka stoler ikke på myndighedernes opgørelse over covid-19 i Nigeria. Foto: Ernst van Norde Sport og Spil Topholdets nøglespiller: De lyver for min familie

 

143 kommentarer
Vis kommentarer