Zanka: AGF skuffer hvis de taber finalen

Mathias Zanka Jørgensen mener, at det har været en skuffende sæson for AGF, hvis de taber pokalfinalen mod AGF. Holdkammerat William Kvist glæder sig til at være 'udehold' på den normale hjemmebane

Normalt er det FCK's fans, der dominerer i Parken, men til torsdagens finale i DBU Pokalen, vil de aarhusianske fans fylde mindst lige så meget.

AGF har solgt 18.147 billetter til finalen, mens FCK har solgt 15.000 billetter. Derudover er der en del neutrale pladser til kampen, der allerede var udsolgt knap en uge før finalen.

Det aarhusianske hold har hjemmebanefordelen, og har blandt andet omklædningsrummet, som normalt er tilegnet FCK.

For den 31-årige FCK-spiller William Kvist bliver det kun sjovt at være udebanehold på den normale hjemmebane.

- Personligt vokser jeg kun af, at der er masser af tilskuere, men det er klart, at det bliver en sjov fornemmelse at komme ind i Parken, hvor det normalt plejer at være hjemmebane og så er udebane, siger han.

At AGF-spillerne har masser af fans med på stadion, vil kun være med til at skabe en god stemning på stadion, mener Mathias "Zanka" Jørgensen.

- Der kommer til at være en rigtig god stemning. Jeg er sikker på, at vores fans i de vante rammer og i vanlig styrke kan overdøve AGF’s tilsvarende, siger forsvarsspilleren.

- Det bliver en kamp i højt tempo, hvor AGF vil spille med sin meget direkte stil, fortalte Ståle Solbakken på onsdagens pressemøde forud for pokalfinalen. (Foto: Lars Poulsen) DBU Pokalen Ståle: Måske livets kamp for mange AGF-spillere

Nicklas Bendtner skal i maj træne med i FCK. Her ses han træne i klubben tilbage i 2007 (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Nær fremtid på plads: Bendtner vender hjem til FCK

Det er fjerde gang, at 26-årige Mathias "Zanka" Jørgensen spiller en pokalfinale for FCK, og han har de første tre. Derfor har han også ambitioner om at få en fjerde sejr med hjem fra pokalfinalen, selv om AGF vil gøre alt for at forhindre det.

- AGF har alt at vinde, og vi har alt at tabe.

- De har ikke mere at spille for i Superligaen, men de har pokalen at spille for. Hvis ikke de vinder, har det været en skuffende sæson, men hvis de vinder, har det været en fantastisk sæson, siger Jørgensen.

AGF ligger næstsidst i Superligaen med 26 point, mens FCK topper ligaen med 56 point.

- Det er klart, at der er en niveauforskel, men i pokalturneringen, sker der nogle andre ting.

- Vi er begge nået til pokalfinalen, så der står vi lige. Så er der en Superliga, hvor vi er bedre, men jeg tror, at AGF-spillerne vil blive forgudet de næste tyve år, hvis de vinder, og sådan noget kan give vinger, siger William Kvist.

Pokalfinalen begynder torsdag klokken 17.

TV: Husker du, da Zanka fik rødt kort mod netop AGF i marts?

81 kommentarer
Vis kommentarer