Zanka efter pokalsejr: Tak for hjælpen, Brøndby-fans

FCK-forsvareren lod sig ikke påvirke af den fjendske stemning på Brøndby Stadion - den gjorde ham kun bedre

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Ingen kunne være i tvivl om, hvornår Mathias ’Zanka’ Jørgensen havde bolden.

Hele Brøndby Stadion – minus 1400 FCK’ere – peb af manden, der er den mest hadede person på hele Vestegnen.

Men FCK’eren lod sig ikke provokere af stemningen og takkede efter pokalsejren i fjendens hule Brøndby-fansene for opmærksomheden. Den gør ham kun bedre.

- Hvis de vil bruge deres tid og energi på at råbe efter mig, så tak for hjælpen. Jeg havde måske sværere ved det tidligere i karrieren, men nu virker det bare som motivation.

- Det hjælper på koncentrationen, når hele stadion råber, at man er homoseksuel, sagde Zanka, der faktisk havde forventet at få en endnu varmere velkomst på Brøndby Stadion.

Politiet skød tåregas mod Brøndby-tilhængere onsdag aften (Foto: Mathias Øgendal) Krimi Ballade efter pokaldrama: Politiet skød med tåregas mod Brøndby-tilhængere

- Der var kun den ene fællessang (Zanka han er gay, red.), og det er ikke engang en ny sang. Den er også blevet brugt mod andre, og på et eller andet tidspunkt bliver folk vel også trætte af at bruge homoseksuel som et skælsord.

- Især over for folk, som de godt ved ikke er homoseksuelle, sagde FCK-forsvareren, der dog ikke helt slap fra at ende i centrum.

Efter slutfløjt ville Johan Elmander meget gerne have fat i Zanka, der stod med et stort smil efter den smalle 1-0-sejr, der sendte FCK i pokalfinalen.

Sammen med holdkammeraterne kunne Mathias 'Zanka' Jørgensen juble på Brøndby Stadion (Foto: Lars Poulsen)
Sammen med holdkammeraterne kunne Mathias 'Zanka' Jørgensen juble på Brøndby Stadion (Foto: Lars Poulsen)
 

Den rutinerede svensker følte sig helt tydeligt provokeret, men ifølge Zanka overreagerede Brøndby-angriberen og var selv medskyldig.

- Elmander tog det med at provokere til et lidt andet niveau, og så provokerer man selvfølgelig lidt tilbage. Mere var der ikke i det, sagde Zanka, der ifølge eget udsagn måtte finde sig i at blive trådt over fødderne flere gange af Elmander. Også mens bolden var ude at spil.

Frederik Rønnow var kampens bedste spiller i Brøndby. (Foto: Jens Dresling) DBU Pokalen Han var banens bedste i Brøndby

Så da svenskeren lavede en ordentlig skævert til allersidst, svarede Zanka igen med et drillende smil.

- Hvis du står og træder mig over fødderne, så må jeg også godt drille dig lidt, når du sparker den skævt ud. Så er den ikke så meget længere.

- Det er en dårlig bane herude, og det er sikkert derfor, at han rammer den dårligt... Men når kampen er færdig, så er den færdig, så skal vi alle sammen kunne være mennesker, sagde Zanka og undrede sig over, at Elmander havde behov for at fortsætte deres lille interne duel efter Jakob Kehlet havde afblæst opgøret.

- Det er ærgerligt, at man tyr til det. Jeg synes, at det tog lidt overhånd, men det var højest sandsynligt et udtryk for afmagt, og det må jeg acceptere, sagde Zanka og valgte at klappe sig selv på skulderen over ikke at falde i. Denne gang kunne han ikke provokeres til at gøre noget dumt.

Nicolai Jørgensen blev matchvinder for FCK mod Brøndby. Nu har han scoret tre mål mod Brøndby på fire dage. (Foto: Lars Poulsen) DBU Pokalen FCK finaleklar efter pokaldrama - Jørgensen matchvinder igen

Det fik FCK-manager Ståle Solbakken til at rose ham, og også anfører Thomas Delaney havde rosende ord til den meget omtalte holdkammerat:

- Zanka er en fyr, der kan stå fast i modvind. Han bruger det som benzin, og måske er det en rigtig københavner-ting, men vi synes, at det er meget fedt, at de råber af os.

- Det virker, som om Brøndbys fans had til os FCK’ere – og især til Zanka – er større end kærligheden til deres egne spillere.

Var du til fodbold på Brøndby Stadion? Se om du kan spotte dig selv længere nede i artiklen (Foto: Jonas Olufson) Sport og Spil Spot dig selv: Var du på Brøndby Stadion?

Se de flotte derby-tifoer:

Brosten og tåregas. Se optagelser af politiets konfrontation med ballademagere efter onsdagens Brøndby-FCK kamp. (Video: Mathias Øgendal)

235 kommentarer
Vis kommentarer