Annonce:
Annonce:

Det var jo en krigszone: Overvejer bortvisning efter voldsorgie

Formanden for kulturudvalget kan ikke mindes at have oplevet lignende karantæner før i dansk fodbold

Lars Toft Simonsen. (Foto: Albertslund Kommune)
Lars Toft Simonsen. (Foto: Albertslund Kommune)
Annonce:
Følg Fodbold

Albertslund Kommune ser med stor skepsis på fodboldklubben FC Albertslund, efter DBU Sjælland onsdag har langet nogle alvorlige karantæner over bordet i sagen om vold i en Serie 2-kamp 17. september.

Det fortæller Lars Toft Simonsen (A), der er formand for udvalget for Kultur, Bevægelse og Sundhed.

- Det er nogle af de hårdeste karantæner, jeg har hørt om i dansk fodbold. Nogensinde, hvilket understreger alvoren.

Han tilføjer, at kommunen nu må overveje, hvad der skal ske med klubben på længere sigt. I første omgang afventer man politiets arbejde – og i øvrigt FC Albertslund selv.

- Klubben er nødt til at komme med nogle garantier. At de har styr på tingene, så vi ikke ser lignende på de kommunale anlæg igen. Det var jo en krigszone, og vi skal vide med sikkerhed, at klubben vil være i stand til at håndtere de implicerede parter.

Annonce:

- Hvordan vil de fremadrettet sikre, at de ikke mister overblikket igen, spørger han og tilføjer, at noget så simpelt som at udfylde holdkortet til kampene er en begyndelse.

- Det gør de jo ikke engang. Og det er et problem.

Kan vist godt forvente ekskluderinger
Han understreger, at man fra kommunens side ikke vil blande sig i det interne arbejde i FC Albertslund nu.

- Men man kan vist godt forvente, at der er nogen, der bliver smidt ud af klubben, siger han med henvisning til træneren, der har fået mere end tre års karantæne af DBU, mens tre spillere også har modtaget lange karantæner efter de voldelige overfald.

En måde at komme videre på i Albertslund Kommune kunne være at involvere de øvrige sportsklubber og foreninger, der, som Lars Toft formulerer det, ’også har oplevet småting’.

- Det må dog være op til klubben at vurdere, om andre skal involveres. Vi begynder med dialogen med klubben, og vi ved, at ingen andre i kommunen har oplevet noget lignende før.

Annonce:

Mens de overvejelser finder sted, arbejder Københavns Vestegns Politi på, om der skal rejses sigtelser for vold. Skulle der i sidste ende falde dom over nogle af gerningsmændene, opstår en ny situation for politikerne.

- Så må vi igen se på, om de er velkomne. Når man opfører sig på en måde som denne, hvor der kommer børn og unge, så skal man ikke komme tilbage, siger han.

Overfaldet i voldsorgie: Forstår ikke DBUs straf

Albertslund-spillere idømt hårde straffe for vold

Blev truet af Albertslund-spillere: Godt de bliver udelukket

DBU Sjællands disciplinærinstans' afgørelse:

DBU Sjællands disciplinærinstans har i dag truffet afgørelse i sagen mod FC Albertslund:

FC Albertslund udelukkes fra turneringen i serie 2 i indeværende sæson 2016/2017. (FC Albertslund taberdømmes 0-3 i ovenstående kamp, og Hundige BK vinder derfor 3-0). Klubben må derfor starte i serie 6 fra sæsonen 2017/2018 når udelukkelsen ophæves.

Bøder:

  • FC Albertslund idømmes en bøde på kr. 3.000,- for at være årsag til afbrydelsen af ovenstående kamp.
     
  • FC Albertslund idømmes en bøde på kr. 3.000,- for ikke at have styr på klubbens træner samt spillere.
     
  • FC Albertslund idømmes en bøde på kr. 1.500,- for ikke at have styr på klubbens tilskuere. (I alt bøder for kr. 7.500,-)

FC Albertslunds træner idømmes karantæne fra al dansk fodbold frem til 31.12.2019 for at have truet kampens dommer på livet, slå ud efter dommeren og have deltaget i den efterfølgende tumult.

FC Albertslunds spiller idømmes karantæne fra al dansk fodbold frem til 31.12.2018 for at have overfaldet en Hundige BK spiller med en skalle samt spark og have deltaget i den efterfølgende tumult.

FC Albertslunds spiller idømmes karantæne fra al dansk fodbold frem til 31.12.2018 for at have slået dommeren samt truet dommeren på livet og have deltaget i den efterfølgende tumult.

FC Albertslunds spiller, der stjal dommerens notatkort samt deltog i tumulten inde på banen, idømmes karantæne fra al dansk fodbold frem til 30.6.2018. (FC Albertslund er blevet bedt om at oplyse navnet på sidstnævnte spiller inden for de næste otte dage. Og hvis klubben ikke skulle overholde denne frist, idømmes der endnu en bøde, som samtidig fordobles ved hver efterfølgende rykker.)

Disciplinærinstansen har dog ikke hjemmel til at sanktionere de tilskuere, som var indblandet i overfaldene. De pågældende sager er derfor overladt til politiets videre efterforskning i sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
rockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: