Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Drama i Serie 4: Hætteklædte personer med kniv afbrød kamp

Mandag blev en fodboldkamp mellem Serie 4-mandskaberne Skalborg SK og KB81 Aalborg afbrudt før tid, da flere tilskuere gik på banen iført hætte og med kniv i hænderne

Skalborg lagde bane til en rystende oplevelse. Foto: René Schütze
Skalborg lagde bane til en rystende oplevelse. Foto: René Schütze

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Der er ikke kun dramaer i forbindelse med store, europæiske fodboldkampe.

Mandag aften udspillede et stort drama sig i Serie 4, da en kamp mellem Skalborg SK og KB81 Aalborg blev afbrudt før slutfløjt, fordi fem hætteklædte personer gik på banen og jagtede en KB81-spiller med kniv. Det skriver Nordjyske.

Episoden bekræftes af Kristian Nørgaard Thomsen, formand DBU Jyllands disciplinærudvalg, som tog imod indberetningen fra kampens dommer.

Den vanvittige hændelse indtraf efter cirka en times spil. Her var KB81-spilleren klar til at tage et hjørnespark. Men pludselig hoppede de hætteklædte personer på banen med en kniv, efter de havde stået bag det ene mål, og jagtede spilleren, som måtte flygte fra gerningsmændene.

Disciplinærudvalgets formand mindes ikke at have hørt om en lignende sag i sine 15 år i udvalget. 

- Heldigvis er det ikke hverdagskost. Kampe er blevet aflyst på grund af tilskuere før, men ikke fordi de har jagtet en spiller på banen, siger han ifølge Nordjyske.

Ingen politi-sag
Umiddelbart efter opgøret blev Nordjyllands Politi tilkaldt Skalborg Stadion. Men da de kom frem, var der ro på sagerne. Den jagtede spiller havde gemt sig i klubhuset, mens de fem hætteklædte var smuttet fra stadion, lød det ifølge Nordjyske fra Poul Badsberg, vagtchef ved Nordjyllands Politi.

Den jagtede spiller ønskede ikke at afgive forklaring til politiet.

- Der var ingen, der havde lyst til at medvirke på stedet, og derfor blev der ikke lavet en egentlig anmeldelse, siger Poul Badsberg.

Dommeren vurderede i sin rapport, at ingen andre end den ene spiller var udsat for fare.

Skalborgs træner var selvsagt rystet over episoden.

- Det var en voldsom episode, som hele holdet var rystede over efterfølgende. Der er stemning for, at vi ikke har lyst til at spille den næste kamp mod KB81, siger Andreas Strandfelt.

Tager konsekvens
I kølvandet på mandagens grimme hændelse valgte KB81 selv at aflyse en kamp, de skulle have spillet tirsdag. Det skete som konsekvens af kampen mandag, som rystede holdet.

Over for Nordjyske kalder KB81's formand, Brian Rohde, blandt andet episoden for 'usmagelig', og han hæfter sig ved, at den intet har med fodbold at gøre. 

Samtidig tror han, at hændelse ikke har noget med spillerne på banen at gøre. Han tror, der er tale om en konflikt mellem byens grupperinger.

Spilleren, der blev jagtet, er nu ikke en del af KB81 længere. Man er blevet enig med ham om, at han skal tage en pause på ubestemt tid fra holdet.

Nu vil formanden tage en snak med spillerne om, hvorvidt man skal fortsætte med at drive mandskabet i Serie 4.

Hvis holdet skulle vise sig at fortsætte, vil det tage kontakt til de andre hold med henblik på at tale om episoden fra kampen mod Skalborg. KB81 har ingen intentioner om at spille mod Skalborg igen.

Se også: Spillere efter voldsorgie: Det var massemord ved højlys dag

Se også: Det var jo en krigszone: Overvejer bortvisning efter voldsorgie

Se også: Albertslund-spillere idømt hårde straffe for vold

1 af 2 Foto: AP/Vadim Ghirda.
2 af 2 Skalborg lagde bane til en rystende oplevelse. Foto: René Schütze
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen