Ebbe Sands nye liv: Dropper drømmen - 'Det er en anden vej, jeg går nu'

Den tidligere landsholdsangriber satser 100 pct. på sit store byggeprojekt i Dubai, hvor familien stortrives

Ebbe Sand var i flere år angrebstræner på landsholdet, men den tidligere landsholdsbomber har droppet drømmen om selv at blive cheftræner. Foto: Finn Frandsen
Ebbe Sand var i flere år angrebstræner på landsholdet, men den tidligere landsholdsbomber har droppet drømmen om selv at blive cheftræner. Foto: Finn Frandsen

Da Ebbe Sand for tre år siden flyttede til Dubai, var det med en drøm i bagagen om at blive fodboldtræner.

Sammen med sin tidligere klub- og landsholdskammerat Allan Nielsen forsøgte Sand at komme ind i en klub i De Forenede Arabiske Emirater, men det lykkedes ikke, og nu er trænerdrømmen droppet.

- Vi løb panden imod en mur, og jeg har valgt at satse 100 pct. på mit store byggeprojekt. Man skal selvfølgelig aldrig udelukke noget, men sandsynligheden for, at jeg ender som cheftræner er meget lille.

- Nej, der er en anden vej, jeg går nu, siger Ebbe Sand, der siden karrierestoppet for ti år siden har været talentchef, assistent, sportschef og teamchef i Silkeborg samt angrebstræner på landsholdet under Morten Olsen.

Selv om han ikke længere kan se sig selv styre et hold fra sidelinjen, er han stadig dybt involveret i fodboldverdenen.

Siden 2012 har han haft et fodboldakademi i Shanghai, og desuden er han involveret i sin tidligere tyske klub Schalke 04.

Artiklen fortsætter under billedet

Ebbe Sand fanget i en trist stund, da Schalke i 2001 mistede guldet i de sidste sekunder. Foto: Lars Poulsen
Ebbe Sand fanget i en trist stund, da Schalke i 2001 mistede guldet i de sidste sekunder. Foto: Lars Poulsen

- Jeg kan godt li’ at arbejde med unge mennesker og uddanne de næste talenter. Fordelen ved det er også, at jeg selv kan styre min tid, siger Ebbe Sand, der én gang om måneden er på besøg i Bundesliga-klubben.

- Jeg ser nogle træninger og en kamp med 62.000 andre. Det er som at komme hjem igen, og jeg bliver altid taget godt imod.

Ebbe Sand har en form for kombineret rådgiver- og ambassadørrolle i den tyske klub, som han i 2001 næsten gjorde til mestre.

- Uha, det var vanvittigt. Alle dernede kan jo næsten huske, hvor de var den dag, og selv om jeg helst ville glemme det, bliver jeg tit mindet om det.

- Der er altid én, der kommer hen og siger ’det må have været forfærdeligt’. Ja tak, det var faktisk!, siger Ebbe Sand om den frygtelige afslutning på Bundesliga-sæsonen 2000/01.

Her troede Schalke, at de havde vundet mesterskabet, og fans og spillere var gået i gang med at fejre det på banen, da de pludselig på storskærmen så Bayern München udligne dybt inde i overtiden i Hamborg og dermed ’stjæle’ Schalke og Sands mesterskab…

***

Flytning fik sønnens sygdom til at forsvinde

Ebbe Sand solgte i 2014 pragtvillaen ved Silkeborg Søerne og flyttede til Dubai.

Hans ene søn, Mikkel, lider af en sjælden grad af skimmelsvampsallergi, og det fugtige danske klima gjorde hverdagen vanskelig for ham.

Han havde mange sygedage, og derfor valgte familien Sand at flytte til Dubai, hvis tørre, varme klima passer Mikkel langt bedre.

- Det var en meget stor og svær beslutning, men det er fedt tre år senere at kunne se tilbage og sige, at det også var den rigtige beslutning. Mikkel har haft det fantastisk siden.

- Ja, vi havde bygget et stort fint hus, men det er trods alt kun mursten. Nu har vi skabt os en ny spændende tilværelse i Dubai og er glade for at bo der.

- Vi har det rigtig godt, og det er bare blevet endnu bedre, efter projektet er ved at blive til virkelighed, siger Ebbe Sand med henvisning til det store byggeprojekt, som han har i gang i ørkenstaten.

Artiklen fortsætter under billedet

Ebbe Sand har kombineret sin fodboldbaggrund og ingeniøruddannelse i projektet ’The Green Sports Hub by Ebbe Sand’ i Dubai. Foto: Jumeirah Golf Estates
Ebbe Sand har kombineret sin fodboldbaggrund og ingeniøruddannelse i projektet ’The Green Sports Hub by Ebbe Sand’ i Dubai. Foto: Jumeirah Golf Estates

Han vil bygge et sportskompleks på over 50.000 kvadratmeter med sportsakademi, restauranter, caféer og hotel. Plus det løse…

’The Green Sports Hub by Ebbe Sand’ er navnet, og det grønne består i, at projektet er bæredygtigt ud fra en miljømæssig forstand med brug af solenergi og genbrug af vand.

Byggeriet går i gang i foråret 2017 og skal efter planen stå klart i slutningen af 2018.

- Jeg har en baggrund i sporten og er uddannet bygningsingeniør, så det er dejligt at kunne kombinere mine to passioner og bruge alt det, jeg har lært, siger Ebbe Sand, der ikke har planer om at flytte hjem til Danmark lige foreløbig.

Ekstra Bladet har kåret Ebbe Sand til Superligaens største spiller igennem tiderne. Du kan læse det store interview med den tidligere Brøndby-bomber her:

Ebbe Sand topper store navne som N'Doye, Zuma, Vilfort og Grønkjær og kåres som Superligaens største spiller. Foto: Polfoto/Jens Dresling Superligaen - 1. jan. 2017 - kl. 17:03 Superligaens 100 største: Han er bedst nogensinde

38 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere