Efter grotesk vold: Fodboldbøller får lokal hjælp

De voldelige fodboldspillere fra Fremad Amager kom fra Urbanplanen og blev støttet af projektet 'Partnerskabet', der fortsat vil hjælpe dem tættere på 'normalsamfundet'

Tidligere socialborgmester i København Mikkel Warming er i dag sekretariatsleder i 'Partnerskabet'. (Foto: Anthon Unger)
Tidligere socialborgmester i København Mikkel Warming er i dag sekretariatsleder i 'Partnerskabet'. (Foto: Anthon Unger)

I søndags gik unge mennesker fra Urbanplanen på Amager i København amok på en dommer, der blev overfaldet i en Serie 3-kamp.

De repræsenterede fodboldklubben Fremad Amager, der øjeblikkeligt suspenderede dem alle, mens formand Erik Truelsen forklarede, at de var i klubben som led i det kommunale projekt 'Partnerskabet'.

Det er både rigtigt og forkert.

Nu skal Jelved svare i sag om grotesk dommer-overfald

'Partnerskabet' refererer til det boligsociale arbejde i Urbanplanen, der har til formål at hjælpe områdets beboere - men fodboldspillerne var på ingen måde sendt til Fremad Amager af dem, forklarer den tidligere socialborgmester i København Mikkel Warming, der i dag er sekretariatsleder i Partnerskabet.

- De kom til os i 2013, da de gerne ville spille fodbold og selv havde kontakt til Fremad Amager.

- Vi hjalp dem med at skaffe penge til kontingent bla. via puljer eller småjobs, siger Mikkel Warming, der er ansat af boligselskabet 3B, der intet har med kommunen at gøre.

Overfaldet dommer: Det gør stadig ondt

Derfor har 'Partnerskabet' heller ingen sanktionsmuligheder over for spillerne/beboerne, ligesom de heller ikke har haft opsyn med dem undervejs i forløbet.

- Det er jo ikke vores hold, så vi har ikke haft folk til at følge dem til træning eller kampe. Vi har så at sige blot fulgt med på sidelinjen og hjulpet til. For det er vores arbejde, ligesom vi også har været i dialog med Fremad Amager, siger Mikkel Warming.

DBU-chef: - Det er jo forfærdeligt

Han afslører også, at 'Partnerskabet' fortsat vil hjælpe de involverede i den voldsomme sag - selv om det arbejde formentlig ikke bliver udført i en fodboldklub.

- Vi forsøger at løfte så mange af de beboere som muligt, som har brug for det, og bringe dem tættere på normalsamfundet. En lille del af det arbejde er også at få dem ud i foreninger. Det vil vi blive ved med, men vi lærer jo også af vores erfaringer, og det har vi også gjort her.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.