Eks-Superligaspiller døde tre uger efter sin søster

Brian Fakkenor var en fighter, men den sidste kamp kunne han ikke vinde – familie i ufattelig sorg

Brian Fakkenor i nærkamp med AaB's Jeppe Curth i en pokalkamp på stadion i Fredericia. (Foto: Ernst van Norde)
Brian Fakkenor i nærkamp med AaB's Jeppe Curth i en pokalkamp på stadion i Fredericia. (Foto: Ernst van Norde)

Brian Fakkenor var om nogen en fighter på fodboldbanen. Men hans livs sidste, store og afgørende kamp kunne den tidligere Superliga-spiller ikke vinde. Fynboen døde onsdag i sin seng i hjemmet i udkanten af Odense.

Vennerne samledes hurtigt i løbet af eftermiddagen for at støtte familien, der i sandhed er hårdt ramt: For mindre end tre uger siden døde Brian Fakkenors storesøster Susanne efter et kort forløb med kræft i den ene lunge.

Han blev 41. Hun 45 år.

Hun sagde farvel til to teenagesønner. Brian Fakkenor efterlader otte-årige Alberte og seks-årige Hjalte samt hustruen Camilla Hviid Fakkenor, der de sidste svære år har kæmpet trofast ved sin dødssyge mands side og passet ham og familien i hjemmet.

Brian Fakkenor i sine aktive dage for Fredericia (Foto: Ernst van Norde) Dansk fodbold Syg fodboldspillers kone: Det er rigtig hårdt

Brian Fakkenor døde efter fire års kamp mod sygdom, der først i det danske sundhedsvæsen blev diagnosticeret som ALS, mens tyske eksperter vurderede modsat, at fynboen i stedet led af borrelia efter et angreb fra en skovflåt tilbage i 2011.

Storesøsteren foranstaltede en indsamling via de sociale medier, så Brian Fakkenor kunne blive behandlet på en klinik i Augsburg. Kort efter blev hun selv ramt af kræft og valgte selv at fortælle om sit forløb i Fyns Amts Avis.

Brian Fakkenor var en no-nonsence midterforsvarer, der allerede i sin tid i Svendborg jævnligt humpede på banen med et bind om venstre knæ og værkbrudne ankler – men lige så snart, den ukuelige førerhund mærkede græs, ryddede han godt og grundigt op i det sydfynske forsvar med såvel pandebrask som glidende tacklinger, der sjældent ses uden for de britiske øer. I 1997 var han og Svendborg blot én sejr fra at rykke op i Superligaen.

Dansk fodbold Opmuntring til Fakkenor

Han skiftede til Esbjerg i 1999 og fik en enkelt sæson i Superligaen, inden han tog videre til Fredericia og over ni sæsoner spillede flere end 200 kampe i 1. division for den østjyske klub, der i dag betragter ham som en lokal legende.

Brian Fakkenor fik selv i 2011 mistanke om, at noget var grueligt galt efter et bid af en skovflåt.

- Jeg fik taget en blodprøvetest på sygehuset for borrelia. Den var negativ, og de sagde, mine problemer ikke skyldtes skovflåten, sagde Brian Fakkenor i et interview med TV2 i 2013.

Men på den private Nordic Clinic i København vurderede man, at fodboldspilleren var ramt af en meget svær grad af borrelia.

Brian Fakkenor i aktion for FC Fredericia. (Foto: Ernst van Norde) Dansk fodbold Tidligere Superliga-spiller lammet af flåt

’Han er nu så syg, at han ingen kræfter/muskler har i sine hænder/arme og lår. Han har svært ved at spise og gå selv. Hans kone er blevet hans personlige hjælper, og deres to små børn kan se, at deres far, som altid løb rundt og legede og spillede fodbold med dem, nu kun kan se på, de gør det,’ skrev Susanne Fakkenor i 2013 på indsamlings-siden, der i første omgang skulle skaffe 200.000 kroner til de tyske behandlinger.

- Jeg savner ham helt forfærdeligt, men det har også været et hårdt og svært forløb, siger vennen, den tidligere Svendborg-, Farum- og Fredericia-spiller Steffen Skøtt, der har kendt Brian Fakkenor siden juniortiden.

- Vi besøgte ham for 14 dage siden, og da kunne han ikke bevæge sig – kun vippe lidt med øjnene. Det har været umenneskeligt hårdt for ham og hans familie, og især hans kone Camilla har virkelig kæmpet, støttet og hjulpet hele vejen igennem, siger vennen.

- Jeg husker ham for alt det fis, vi har lavet gennem tiden, for vores mange køreture sammen til og fra træning, sjov, ballade og masser af fight, hvor Brian altid gik forrest. Det var svært at se en kæmper af hans karat sygne sådan hen, men nu vil familie og venner selvfølgelig fortsætte støtten til Camilla og børnene, siger Steffen Skøtt.

8 kommentarer
Vis kommentarer