Annonce:
Annonce:

Ekstra Bladet-forside vækker opsigt: Derfor gjorde vi det

Ekstra Bladets sportsforside med matchvinder Pione Sisto i hovedrollen er blevet det helt store samtaleemne forud for det danske folketingsvalg

Annonce:
Følg Fodbold

Hvis du køber Ekstra Bladet i dag i din nærmeste kiosk, vil du blive mødt af en sportsforside, som i den grad har fået stor omtale.

Den forestiller FC Midtjyllands Pione Sisto, der onsdag aften blev matchvinder for det danske U21-landshold med sin scoring til 2-1 i EM-åbningskampen mod Tjekkiet. Billedet af den unge spiller er ledsaget af teksten:

- 'I dag er jeg dansk matchvinder #EngangVarJegFlygtning'.

Hashtagget hentyder til den kampagne, som politikeren fra De Radikale Samira Nawa Amini startede på de sociale medier for at sætter fokus på positive historier om flygtninge i Danmark.

EB's forside har da også fået gang i snakken på de sociale medier, hvor den er blevet delt og kommenteret både på Facebook og Twitter. Men hvad er idéen bag forsiden på sporten? Det forsøger Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen at svare på.

Annonce:

- For det første for at hylde Pione Sisto og fejre den danske sejr over Tjekkiet. Det fortjente Sisto, og det fortjente det danske landshold. For det andet gider vi ikke kedelige, forudsigelige forsider på Ekstra Bladet. De skal have kant og overraskelse – og god timing. Denne opfylder alle tre dele – og vi havde talt om inden kampen at dreje forsiden over på noget med valget. Det lykkedes, men det er ikke noget politisk statement.

Hvorfor blander Ekstra Bladet sport og politik?

- Som sagt, så er det ikke noget politisk statement, men blot to fakta-oplsyninger. Matchvinder og hans fortid som flygtning sammen med sin familie. Hvis nogle tolker det politisk, jamen så må de jo gøre det. Sport og politik er og bliver uadskillelige. Det er hamrende naivt at tro andet. Se de Europæiske Lege i Baku, se FIFA, se VM i Qatar. Politik, politik og sport. 

Hvordan tror du, Sisto har det med at blive blandet ind i valgkampen?

- Det må vi jo finde ud af, men som sagt, så er det op til folk selv at tolke den forside. Der er ikke noget skjult politisk budskab i den forside.

Burde I ikke have spurgt ham først?

Annonce:

- Der er ikke angivet noget sted, at det er citater fra Sisto, så på den led er der ingen grund til at spørge og helt grundlæggende, så spørger vi aldrig folk om de har lyst til at være på forsiden af Ekstra Bladet. Det er et redaktionelt valg, og sådan skal det være. Noget andet er praktikken, nemlig at Pione Sisto ikke var tilgængelig, da forsiden var komponeret. Men vigtigst, så er det Ekstra Bladets valg at lave de rigtige forsider.'

TV: Gense Sistos matchvinder-mål mod Tjekkiet

 

Hvad siger du til den opmærksomhed, den har fået?

- Det er fedt. For Ekstra Bladet, men da også for det danske U21-landshold. Det er ikke så ofte, at danskerne diskuterer en sportsforside, så det er da dejligt. Vi vil gerne larme lidt på Ekstra Bladet, så med Sisto-forsiden fik den en med stivtåen…

- Og så er det da også fantastisk, at vi for første gang har en mand på det danske landshold, hvis familie er flygtet til Danmark og er integreret så godt, at han med en dansk fodboldopdragelse i bagagen er et af vores største talenter. Det er da en forrygende positiv historie.

Ekstra Bladet vil torsdag forsøge at få en reaktion fra Pione Sisto.

Herunder kan du se nogle af de reaktioner, forsiden har skabt på de sociale medier:

 

UEFA kårer Sisto til 'ugens vidunderdreng'

Hold nu kæft, Sisto er vild!

Annonce:

Kom en tur med Sisto til hjembyen Tjørring i tv-klippet nedenfor:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: