Farcen fortsætter: DBU klager over Barcelona-akademi

FCBEscola, der er blevet stoppet af UEFA, har ikke underrettet sine elever, fortæller DBU

Med Allan Simonsen med på holdet var glæden stor, da FCBEscola i foråret kunne annoncere akademiet i Ballerup. Tingene er siden ikke gået, som man havde ønsket i FCBEscola. (Foto: Philip Davali)
Med Allan Simonsen med på holdet var glæden stor, da FCBEscola i foråret kunne annoncere akademiet i Ballerup. Tingene er siden ikke gået, som man havde ønsket i FCBEscola. (Foto: Philip Davali)

Det virkede som en klar sag.

Dansk Boldspil-Union, UEFA og FCBEscola blev i juli på et møde enige om at stoppe projektet om et fodbold-akademi i Ballerup - ledet og betalt af FC Barcelona.

Men FCBEscola har ifølge DBU - trods enigheden til mødet - endnu ikke orienteret eleverne, der skulle være begyndt på uddannelsen i august, eller forældrene for den sags skyld.

Det meddeler DBU mandag.

Og det får nu fodbold-unionen til at klage til UEFA.

- Vi har endda henvendt os direkte til folkene bag akademiet, men uden resultat. Lige nu risikerer vi stor skuffelse og frustrationer blandt danske fodboldbørn og deres familier, fordi de ikke er blevet orienteret ordentligt og i god tid.

Se også: Definitivt: DBU stopper Barcas Ballerup-akademi

- Det er en uholdbar situation, at det ikke er sket endnu, siger næstformand i DBU, Bent Clausen, der også er formand for DBU's bredde-udvalg.

DBU har fra begyndelsen været imod, fordi det strider med den måde, unionen mener, man bør behandle børn ned til syv års-alderen.

- Herudover ønsker DBU at værne om den foreningsbårne danske fodboldkultur og den danske talentudviklingsmodel. I foråret henvendte DBU sig først til folkene bag FCBEscola og derefter til UEFA for at få stoppet projektet, skriver DBU.

Det har ikke været muligt at træffe FCBEscola, der trods telefontid mellem 10 og 13 på hverdage ikke tog telefonen de gange, Ekstra Bladet ringede.

Akademiets hjemmeside gør heller ikke meget for at lade sin omverden vide, at skolestart er udsat på ubestemt tid. Tværtimod står der fortsat 'FC Barcelona er stolte af at kunne annoncere åbningen af det første officielle FC Barcelona akademi i Danmark til August 2015'.

Se også: Børn optaget til august: Dansk Barça-akademi ligeglad med UEFA

36 kommentarer
Vis kommentarer