FCK-fan om Brøndby-hån: Skal vi tage den på græsset?

Kanal 5 vil i et nyt program udfordre modstridende fællesskaber til at finde fælles fodslag

- Prøv at hør her dit f****** FC-svin. Jeg nedlægger dig, siger en af de fem Brøndby-fans i sin 'hilsen' til ærkerivalerne fra FCK.

- Hva' så? Skal vi mødes med dem nu her på græsset? For jeg er lige i humør til det, reagerer en af FCK-fansene, efter de fem fans har fået præsenteret Brøndby-fansenes hilsener i en skov.

I første udsendelse af 'Forenet med fjenden' møder vi fem FCK-fans og fem Brøndby-fans, der tror, at de har tilmeldt sig et program, hvor de skal kæmpe mod fjenden.

Men det ændrer sig inde i programmet. Efter først at have kæmpet mod hinanden skal de samarbejde med hinanden for at vinde 100.000 kroner.

Inspireret af studie
Tilbage i 1954 lavede psykologen Muzafer Sheriff et eksperiment kaldet 'The Robber's Cave'. Her ville han undersøge, hvad der skulle til at for at to grupperingers had til hinanden kunne nedbrydes.

Og resultatet var overraskende og simpelt. Først opbyggede han hadet hos de to grupperinger ved at lade dem dyste mod hinanden, for at vende hele eksperimentet om og efterfølgende tvinge dem til at samarbejde. Resultatet dengang var, at de deltagende accepterede hinanden og nedbrød had og fordomme.

-Vi ønsker at give seerne indblik i forskellige grupperingers tanker og handlemønstre. Det, tror vi, er med til at skabe en forståelse for, men ikke nødvendigvis accept af, hvorfor de tænker, taler og opfører sig, som de gør.

- I ’Forenet med fjenden’ tager vi et moderne kig på samme problemstilling her små 50 år efter – en tid, hvor hadet og polariseringen mellem ekstreme grupperinger synes større og større, siger programdirektør Anne Garlichs. 

Om det lykkedes for Kanal 5 at forene ærkerivalerne, kan du se torsdag aften klokken 21, hvor første afsnit sendes.

 

32 kommentarer
Vis kommentarer