FCM skrider til handling: Sender ombejlet topscorer retur til Nigeria

Den nigerianske teenager Stephen Odey havde glemt at spørge om lov, før han tog til Midtjylland, og nu må han forlade den danske klub

Paul Onuachu kan snart være fortid i FCM, så midtjyderne skal have fundet en ny målkonge. (Foto: TV3 SPORT)
Paul Onuachu kan snart være fortid i FCM, så midtjyderne skal have fundet en ny målkonge. (Foto: TV3 SPORT)

FCM har set nok, og den ombejlede angriber, Stephen Odey, er returneret til Nigeria.

Dermed undgår midtjyderne at få yderligere ballade ud af et besøg, som åbenbart er foregået uden grønt lys fra den 19 årige topscorers klub.

Da den nigerianske storklub, MFM FC, blev bekendt med besøget, krævede klubben, der er hjemmehørende i landets største by, Lagos, og lige nu nr. 2 i den bedste række, at topscoreren senest i dag skulle være tilbage i Afrikas folkerigeste land.

Hvis ikke ville FCM blive indberettet til højeste sted, FIFA.

- Selvfølgeligt skal der ske en vurdering af Stephen Obey, men jeg tror ikke, at han vil komme tilbage, lyder det fra  FCM's kommunikationschef Martin Dons, som kan fortælle, at midtjyderne kun kender til 'balladen i gaden' fra medierne.

Alligevel har FC Midtjylland altså valgt at handle og ændre planerne.

Meningen var, at Stephen Odey skulle prøvetræne og spille et par kampe på FCM's reservehold, men det blev kun til en enkelt halvleg mod FCK's reserver, hvor et par velanskrevne navne, Simon Kroon og Bruninho, scorede midtjydernes mål i en 2-0 sejr.

Den pludselige afrejse gør, at FCM ikke vil få en 'second opinion' mandag på stortalentet i en reserveholdskamp mod Silkeborg.

Som topscorer i den bedste nigerianske række med 14 mål i 18 kampe er Stephen Odey ellers brandvarm, og de lokale medier kan fortælle, at der,udover FCM, er storklubber som belgiske FC Brügge, skotske Celtic og russiske Krasnodar, som er interesseret i den målfarlige angriber.

Prisen skulle i følge de samme medier være omkring 7 millioner kroner, hvilket er en høj pris på de kanter, hvor spillere normalt kan hentes for under 5 millioner kroner.

FC Midtjylland skal i gang med at finde en afløser til dagen, hvor det uundgåelige sker - at der kommer et tilbud på den lange målkonge, Paul Onuachu, som midtjyderne ikke kan sige nej til.

Det er angiveligt med en agent som mellemmand, at besøget, som skulle have været hemmeligt, er kommet i stand.

FCM har lige nu stor glæde af nigerianerne Paul Onuachu og Rilwan Hassan, og tidligere har Sylvester Igboun fra samme nation eksempelvis gjort det strålende. Så midtjyderne var naturligvis ikke uinteresseret i at se, hvad den unge topscorer i Nigeria indeholder.

Superligaklubben fra Herning er ellers selvkørende med talenter på stribe fra U/19-holdet, der bl. a. har hentet erfaring fra Youth League og andre turneringer mod jævnaldrende stjerner fra langt mere prominente adresser.

- Vi har en fantastisk årgang 1997, og 7-8 af dem har allerede fået debut i Superligaen, så vi har talenter på vej, siger Martin Dons.

Nigeriansk klub truer med at indberette FC Midtjylland til FIFA

'Lange Paul' i landsholdets søgelys