Fik stjålet sin EM-guldmedalje midt under landskamp

Den tidligere landsholdsspiller Morten Bruun fik uventede gæster på besøg i sit hjem, mens han var i Herning for at kommentere landskampen mellem Danmark og Island

(Foto: Rasmus Baaner)
(Foto: Rasmus Baaner)
Følg Fodbold

Torsdag aften blev ganske festlig for det danske fodboldlandshold, som i en venskabskamp vandt med 2-1 over Island.

Men ikke alle danskere havde en lige sjov aften i Herning, selv om der var succes på den sportslige front. For ekspert-kommentatoren Morten Bruun, der guidede tv-seerne gennem opgøret på Kanal 5, blev turen til MCH Arena en dyr fornøjelse.

Hjemmet i Aarhus blev således udsat for indbrud, mens han var af sted på opgave, og den ubudne gæst løb med noget ganske uvurderligt.

Med sig fik forbryderen således Bruuns EM-guldmedalje fra 1992 samt en DM-guld-, en sølv- og to bronzemedaljer, som midtbanespilleren vandt med Silkeborg. Derudover har en medalje fra sejren i pokalturneringen tilbage i 2001. 

Tyveriet har fået den forhenværende landsholdsspiller til at lave en noget atypisk opdatering på sin Twitter-proifl.

Morten Bruun var ikke på banen under slutrunden dengang i 1992, men qua sin udtagelse til EM-truppen, sikrede han sig alligevel det gyldne metal som minde.

For Bruun blev det i alt til 11 landskampe for Danmark, og alle fandt de sted i perioden 1990-1992. I Superligaen var han en hel del mere aktiv og optrådte for Silkeborg IF gennem hele karrieren.

Det blev til 424 kampe for det jyske mandskab, inden støvlerne blev lagt på hylden i 2001. Det trecifrede antal opgør gør midtbanespilleren til rekordindehaver på den front i klubben.

- Det, der har den største betydning for mig, er afgjort medaljerne, jeg vandt med Silkeborg. De havde jeg størst indflydelse på, siger Bruun til Ekstra Bladet.

- Jeg er selvfølgelig meget ked af det, for det har en enorm affektionsværdi for mig. Så jeg håber, at jeg - med hjælp fra denne her udmelding i offentligheden - kan få mine ting tilbage, siger han.

Morten Bruun, der i dag er 50 år gammel, blev siden træner for SønderjyskE i en kort periode, inden han droslede ned for aktiviteterne på øverste niveau og valgte at udnytte sine kompetencer som fodboldekspert og tv-kommentator.

Det gør han stadig den dag i dag - men lige torsdag aften havde han nok gerne ønsket, at han var blevet hjemme.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+