Annonce:
Annonce:

Flere hundrede danske fodboldbaner skal laves om

EU-landene er enige om et forbud mod gummi-granulat i kunstgræsbaner. Inden for otte år skal flere hundrede danske baner laves om

Det ser flot ud, men snart er det forbudt med kunstgræsbaner med gummigranulat. Foto: Ernst van Norde
Det ser flot ud, men snart er det forbudt med kunstgræsbaner med gummigranulat. Foto: Ernst van Norde
Annonce:
Følg Fodbold

EU-Kommissionen har fået opbakning fra EU-landene til et forbud mod brugen af gummi-granulat i kunstgræsbaner.

Det vil blandt andet berøre de danske fodboldklubber som Silkeborg og FC Nordsjælland, der bruger kunstgræsbaner.

Ifølge DBU er der 400 kunstgræsbaner i Danmark, og 90-95 procent er med gummigranulat, hvorfor det naturligvis bliver en bekostelig affære for danske fodboldklubber at efterleve det nye forbud fra EU.

Gummigranulatet kommer ofte fra ophuggede bildæk, og det er med til at gøre det muligt at bruge banerne hele året. Problemet er, at de små plastikpartikler med tiden forsvinder fra banerne og ender som forurening. Derfor har miljøorganisationer presset på for hurtigt at få et forbud.

Lone Mikkelsen, der er seniorrådgiver hos Rådet for Grøn Omstilling, mener, at forbuddet både vil komme spillernes sundhed og miljøet til gavn.

- Dette forbud vil betyde, at spillere, både børn og voksne, i fremtiden ikke skal udsættes for de skadelige kemikalier fra mikroplasten. Gamle findelte bildæk er blevet brugt i flæng som fyldmateriale på kunstgræsbaner, men det sætter EU nu en stopper for, siger Lone Mikkelsen.

De danske klubber kan dog benytte deres kunstgræsbaner nogle år endnu.

Danmark har i den sidste fase presset på for at forlænge indfasningsperioden i EU-forslaget. Det lykkedes, så indfasningen blev forlænget fra seks til otte år.

Forbud mod hakkede bildæk: Ka' koste millioner

AGF-legenden Gunner Lind har sat sine medaljer til salg, og han afslører selv, hvad pengene skal gå til - hvis de bliver store nok. Lyt med i 'Sladderligaen' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: