Fodboldekspert får Twitter til at syde: - Jeg er blevet væltet bagover

Discoverys ekspertkommentator Morten Bruun har skabt en ny dille på Twitter. Omkring 200 billeder af danske stadioner er blevet delt de seneste dage

Discoverys ekspertkommentator Morten Bruun er blevet trendsætter på Twitter. I weekenden er det væltet ind med billeder af danske fodboldstadioner på det sociale medie. Foto: Krestine Havemann
Discoverys ekspertkommentator Morten Bruun er blevet trendsætter på Twitter. I weekenden er det væltet ind med billeder af danske fodboldstadioner på det sociale medie. Foto: Krestine Havemann
Følg Fodbold

På det sociale medie Twitter er der i disse dage meget snak om Islands Brygge, covid-19 og politiets opførsel.

Men endnu flere snakker om danske fodboldstadioner!

Er du fodboldfan og på Twitter, har du utvivlsomt lagt mærke til det i denne weekend.

Er du fodboldfan og ikke på Twitter, så skynd dig at komme det, for selv i en tid uden bold er der masser af fodboldguld at finde på det sociale medier.

De seneste døgn har #herermitstadion trendet i Danmark, og danske fodboldtilhængerers Twitter-feeds er lige nu fulde af billeder fra store og små stadioner i det ganske land.

Manden bag projektet er Discoverys ekspertkommentator Morten Bruun, der med egne ord er euforisk over den modtagelse, som #herermitstadion har fået.

- Jeg kunne godt regne ud, at det kunne noget, men det er stukket fuldstændig af. Det er væltet ind med billeder, likes og sjove og rørende anekdoter.

- Der er mange problemer ved de sociale medier, men det her er eksempel på, at de også kan noget. De kan forene, og det syder af glæde og nostalgi på de mange opslag, siger Morten Bruun til Ekstra Bladet.

Morten Bruun (yderst tv.) var med i den danske EM-trup i 1992. Det blev dog ikke til spilletid ved slutrunden. Foto: Lars Poulsen
Morten Bruun (yderst tv.) var med i den danske EM-trup i 1992. Det blev dog ikke til spilletid ved slutrunden. Foto: Lars Poulsen

Den tidligere europamester er ikke så pjattet med at løbe længere, men man skal jo holde sig i gang, og i Morten Bruuns tilfælde er det på cyklen.

Fredag i sidste gik turen til Stilling Sø, og på vejen kørte han forbi Lyseng for at se, hvordan det stod til på anlægget, hvor han i mange år har været ungdomstræner.

- Dér slog det ned i mig, at det var en god idé. Så jeg lavede ruten lidt om, siger Morten Bruun, der var inspireret af Politiken-journalist Jeppe Laursen Brock, der dagen inden på Twitter havde spurgt, om han havde været på det smukke Stilling Stadion.

Bruun var forbi Mårslet, Ravnholt, Solbjerg, inden han nåede til Stilling Stadion, der næsten er hjemmebane for anden Europamester Kent Nielsen.

Det var ham, som Discovery-eksperten skulle se om var hjemme.

Morten Bruun dokumenterede sin fodboldodysse på Twitter, og bare i løbet af den halve time, som det tog at cykle fra Lyseng til Mårslet, væltede det ind med kommentarer og likes - og siden har #herermitstadion spredt sig som en elektronisk steppebrand.

- Jeg er blevet væltet bagover i denne weekend. Jeg kan kun se positive ting ved det her projekt. Det er så gennemsyret af entusiasme og kærlighed til fodbolden.

- Det havde også kunnet noget i en tid uden corona, så godt kender Twitter, men nu fortæller det også en masse om de savn, som vi alle føler i denne tid, siger Morten Bruun.

Status mandag morgen var, at der var billeder af cirka 200 stadioner lige fra Mern over Veflinge til Øster Hornum.

Brugerne har været helt tossede med projektet, og der er blevet fortalt mange både morsomme og rørende historier under stadionbillederne.

- Jeg orker ikke at se gamle fodboldkampe eller diskutere, hvem der var bedst af Maradona og Pelé.

- Men det er sjovt at læse alle de fede historier i en tid, hvor vi ikke kan gå til fodbold.

- Der er mange minder forbundet med fodboldstadioner, og der er virkelig nogle derude, der har været med på idéen, siger Morten Bruun og nævner en, der henover weekenden cyklede næsten 300 kilometer for at fotografere stadioner i Sønderborg, Hviding, Ribe og Esbjerg. Han nåede også at besøge mor undervejs...

Selv har 54-årige Morten Bruun, der har næsten 30.000 fodboldfølgere på Twitter, planlagt en ganske pæn tur til Uldum.

- Det var der, jeg voksede op, og at det hele startede for mig. Så der skal jeg selvfølgelig forbi, siger Silkeborg-legenden, der med garanti ikke tager den direkte vej.

Der er jo små øde fodboldstadioner på vejen, der fortjener et besøg.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+