Formand om konflikten: - Bølgerne gik nogle gange højt

Efter godt 22 år med Mads Øland er der behov for fornyelse i Spillerforeningen, mener bestyrelsesformanden

Bølgerne gik nogle gange højt i forhandlingssituationerne under konflikten med Mads Øland i spidsen for spillerne, forklarer bestyrelsesformand Jeppe Curth. Foto: Claus Bonnerup
Bølgerne gik nogle gange højt i forhandlingssituationerne under konflikten med Mads Øland i spidsen for spillerne, forklarer bestyrelsesformand Jeppe Curth. Foto: Claus Bonnerup

Der er behov for fornyelse i toppen af Spillerforeningen.

Sådan lyder bestyrelsesformand Jeppe Curths forklaring på, at den mangeårige direktør, Mads Øland, stopper som frontfigur for fodboldspillernes fagforening. En beslutning, der er truffet på bestyrelsens initiativ.

- Det er et ønske om at se tingene med friske øjne. Det er ikke unormalt, når Mads har været der først som formand og siden direktør i 30 år.

- Samtidig er der kommet flere og flere opgaver til Mads, og derfor har vi omstruktureret, så vi kan bruge kompetencerne bedst muligt, siger Jeppe Curth.

Øland blev direktør i 1997 efter syv år som formand for foreningen. Hans opgaver er foreløbig overgivet til Michael Sahl Hansen, der også er direktør for Håndbold Spiller Foreningen.

- Mads Øland er stadig en del af Spillerforeningen i internationalt regi, hvor opgaverne bliver flere og flere.

- Men som direktør er vi blevet enige om, at vi skal have nye øjne på. Det bliver så Michael Sahl Hansen, og det er ganske udramatisk, fastslår Jeppe Curth.

Den afgåede direktør har været en kontroversiel skikkelse i det danske idrætsmiljø, hvor hans rolle i flere konflikter mellem spillere og forbund har været til diskussion.

Men Ølands polariserende stil har ikke været årsag til ønsket om at skifte ud på posten.

- Det er ingen tvivl om, at bølgerne nogle gange går højt i forhandlingssituationerne. Det ser jeg kun som et sundhedstegn.

- Men der er også en væsentlig forskel på, hvordan det er blevet fremstillet i medierne, og hvordan det har været internt, siger Jeppe Curth.

Han peger på, at Øland før jul i ro og mag fik en ny overenskomst på plads med Divisionsforeningen.

Afløseren, Michael Sahl Hansen, er foreløbig ansat som midlertidig administrativ chef og skal lede arbejdet med at omorganisere foreningen.

- Før har det baseret sig meget på én person, og det kan godt være, at det fremover bliver en bredere struktur, siger Jeppe Curth.

Formanden har ikke noget bud på, hvornår en ny struktur er på plads, men han åbner for, at Michael Sahl Hansen kan blive den permanente frontfigur i den nye ledelse.

- Processen kan komme til at vare et stykke tid. Michael Sahl har gjort det særdeles godt indenfor håndbold, og nu har vi trukket ham over, så han kan arbejde med de ting i Spillerforeningen, lyder det fra formanden.

Mads Øland tiltræder i stedet som administrerende direktør for CSPPA, som er den internationale spillerforening i Counter Strike.

Blå bog om Mads Øland

* Født i 1965 i Farsø (54 år).

* Fik sin første kontrakt som fodboldspiller i Viborg i 1985. Derudover repræsenterede han KB, Vanløse og B93 i divisionerne.

* Blev blandt andet kendt for sit indkast, der blev indledt med et kraftspring.

* Indtrådte fra 1985 i Spillerforeningens bestyrelse, hvor han senere blev formand. I 1997 indstillede han karrieren for at hellige sig jobbet som direktør i Spillerforeningen.

* Uddannet kulturgeograf fra Aarhus Universitet og har en bachelor i idræt fra Københavns Universitet.

* Stoppede som direktør i Spillerforeningen i januar 2020. Han fortsætter dog med at varetage foreningens interesser i Fifpro, Den Internationale Spillerforening. Derudover forbliver han direktør for Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF).

* Blev i forbindelse med stoppet hos Spillerforeningen præsenteret som ny administrerende direktør i CSPPA, som er den internationale spillerforening i computerspillet Counter-Strike).

Mads Øland er færdig som direktør i Spillerforeningen. Foto: Lars Poulsen Dansk fodbold Mads Øland stopper som direktør i Spillerforeningen

Mads Øland, direktør i Spillerforeningen, har hentet en jurist i DBU og gør ham nu til en nøglemedarbejder i Spillerforeningen. Foto: Lars Poulsen Dansk fodbold Efter store konflikter: Stjæler medarbejder hos fjenden

Spændingerne er store mellem Spillerforeningen og DBU. Foto: All over press Sport og Spil Fodbold-farcen: Derfor gik det galt

Ekstrem kold luft mellem parterne præger forholdet mellem Spillerforeningen, repræsenteret af Mads Øland og DBU, repræsenteret af direktør Claus Bretton-Meyer. Foto: Sport og Spil Sandheden om konflikten: De hader hinanden

Brøndby-fans blev overfaldet og røvet efter klubbens kamp mod FC København i Parken 12. august 2018. Foto: Anthon Unger. Sport og Spil Brøndby-fans tæsket og ydmyget: - De var på rov

6 kommentarer
Vis kommentarer