Fra VM til værtshusbold

Verdensstjernen Rafael van der Vaart gjorde come back langt væk fra Santiago Bernabéu

Rafael van der Vaarts kampform er et stykke fra velmagtsdagene. Foto: Christer Holte.
Rafael van der Vaarts kampform er et stykke fra velmagtsdagene. Foto: Christer Holte.

Nej, nej ikke mere.

Der var tidligt udsolgt, da det største fodboldnavn på dansk græs, den hollandske verdensstjerne Rafael van der Vaart, torsdag aften skiftede verdensbold ud med værtshusbold.

Efter godt en time faldt den 36-årige hollænder sammen i spillerboksen, og afslog siden at vende tilbage til opgøret i serie 4 mellem Esbjerg fB’s 4. hold og FC King George, som er et værtshushold fra downtown Esbjerg.

Opgøret endte med en sejr til Rafael van der Vaart og Co. på 3-1.

Torsdag aften trækker Rafael van der Vaart igen i Esbjerg-trøjen. Denne gang bliver det dog for serie 4 holdet. Foto: Anita Gravesen. Dansk fodbold Van der Vaart gør comeback i dansk Serie 4

Som en ægte 10’er kom den tidligere Ajax-, Hamburger SV-, Real Madrid- og Tottenham-stjerne med den kælne venstrefod næsten aldrig ud af midtercirklen.

Her trippede han til gengæld rundt og fordelte bolden med stor præcision mellem sine medspillere, deriblandt den tidligere udlandsprof Martin Bergvold.

Et par gange kom den tidligere stjerne i den hollandske Eredivisie, tyske Bundesliga, spanske LaLiga og engelske Premier League ud af midtercirkelen, hvor det blev til en helflugter på stolpen og et forsøg på et saksespark, hvor der var brug for hjælp med at komme op på benene igen.

Artiklen fortsætter under galleriet...

BilledgalleriRafael

1 af 6  Foto: Christer Holte
2 af 6  Foto: Christer Holte
3 af 6  Foto: Christer Holte
4 af 6  Foto: Christer Holte
5 af 6  Foto: Christer Holte
6 af 6  Foto: Christer Holte

Selv om tilskuertallet i Veldtofte Idrætspark sneg sig op i nærheden af de 100, var der ikke meget  Amsterdam ArenA,Volkspark Stadion eller White Hart Lane over aftenens kampbane.

For ni måneder siden meddelte Rafael van der Vaart, at karrieren var forbi, men han har fået tildelt en testimonial kamp på den gamle tyske Volkspark i Hamburg  13. oktober. Det er årsagen til, at han er gået i træning i serie 4, hvor modstanderne ikke hedder Bayern München, Manchester United eller Barcelona, men eksempelvi Fanø, Cononut Lions og Alslev.

Han skal i testemonialkampen spille sammen med gamle venner som Robin van Persie, Arjen Robben og Wesley Sneijder.

- Så jeg skal i en bedre form, lød det fra en forpustet Rafael van der Vaert, der i pausen nåede at hilse på sin to-årige datter Jesslyn, som kiggede på farmand, inden hun skulle hjem i seng.

Christian Eriksen må vise lidt flere følelser og forlange at få bolden, når det er vigtigt, mener vand der Vaart. Foto: Reuters/Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix Champions League Stjerne til Dolberg og Eriksen: Vis nu følelser

Fire gange måtte man i ekstra tid - og det er en tangering af en utrolig rekord. Foto: Steve Dykes/Ritzau Scanpix Anden sport Tangerer utrolig rekord: - Den mest sindssyge kamp

Rafael van der Vaart prøver kræfter med en helt ny sportsgren. Foto: POLFOTO Anden sport Stjerne floppede i Danmark: Laver vildt karriere-skifte

5 kommentarer
Vis kommentarer