Fynsk toptræner spillede på egne kampe: Jeg har dummet mig

Carsten Hemmingsen spillede på Middelfarts kampe, mens han var træner for holdet fra 2. Division

Carsten Hemmingsen har overtrådt reglerne ved at spille på egne kampe. (Foto: Jesper Nørgaard Sørensen)
Carsten Hemmingsen har overtrådt reglerne ved at spille på egne kampe. (Foto: Jesper Nørgaard Sørensen)

Som aktiv var Carsten Hemmingsen kendt som noget af en bisse på fodboldbanen, hvor han hverken i OB-, FCK- eller Vejle-trøjen var bange for at spille med musklerne.

Og spille, det gør Hemmingsen stadig.  I hvert fald i spillekiosken.

Niels Frederiksen. (Polfoto) FC Vestsjælland - 5. dec. 2015 - kl. 11:44 Matchfixing i Danmark: 'De skal udelukkes på livstid'

Desværre valgte han i efteråret også at spille på udfaldet af Middelfarts kampe, mens han var træner for 2. divisions-holdet, og dermed har han brudt reglerne om uetisk adfærd. Det erkender han tirsdag overfor Fyens Stifttidende.

- Det var uetisk adfærd, ikke matchfixing, men jeg har dummet mig gudsjammerligt og må tage min dom, siger Hemmingsen til avisen.

Carsten Hemmingsen var med til OB's triumf mod Real Madrid i 1994. (Polfoto)
Carsten Hemmingsen var med til OB's triumf mod Real Madrid i 1994. (Polfoto)
 

Fyens Stiftstidende skriver, at sagen har været behandlet i hemmelighed i DBU, og allerede tirsdag kan Hemmingsen få sin dom, der udmåles af Danmarks Idræts-Forbunds matchfixingnævn.

Ludwig Augustinsson kom måske for nemt til sin scoring mod FC Vestsjælland. (Foto: Lars Poulsen) FC København - 4. dec. 2015 - kl. 18:01 FCK'er om matchfixing: Sørgeligt, hvis det passer

- Jeg kan kun sige, at jeg har dummet mig og er ked af det. Men jeg vil gerne understrege, at der ikke har været tale om matchfixing, idet jeg ikke har prøvet at manipulere med kampene. Men jeg har overtrådt reglen om, at man ikke som træner må spille på egne kampe. Det fremgår også af sagsbehandlingen hidtil, og jeg har efter anmeldelsen på alle måder medvirket til at få sagen belyst, siger han og fortsætter:

 - Jeg indrømmer, at jeg godt vidste, at man ikke må spille på egne kampe, men jeg gjorde det alligevel. Men jeg vidste ikke, at man heller ikke måtte spille på andre kampe i de to andre rækker i 2. division. Jeg vidste ikke, at de blev betragtet som egne rækker. Jeg spillede på vegne af min svoger, der bor på Bali og ikke kunne spille, forklarer Carsten Hemmingsen, der som aktiv blandt andet var med til OB's 'mirakel i Madrid', hvor Real Madrid og Michael Laudrup blev ekspederet ud i mørket. Han er også noteret for en enkelt landskamp.

Carsten Hemmingsen er i dag sportschef i Marienlyst.

Jakob Høyer vil bede politiet om at kigge på sagen, hvor fem tyskere via en dansk mellemmand erkender at have betale en eller flere FCV-spillere for at tabe til Esbjerg og FCK (Foto: Claus Bonnerup) Superligaen - 4. dec. 2015 - kl. 16:10 DBU inddrager politiet: Det er meget alvorligt

Det er ikke Middelfarts første kedelige sag i denne sæson. Således indleder holder oprykningsspillet med et minus for seks point for at have omgået amatørreglerne. i en periode over fire år.

Således er holdet blevet fratrukket 12 point i denne sæson, ligesom holdet vil blive trukket yderligere 12 point i den kommende sæson og i øvrigt er blevet idømt en bøde på 200.000 kroner.

Fem tyskere har erkendt, at de betalte en FC Vestsjælland-spiller for at påvirke resultatet i opgøret mellem FC København og FC Vestsjælland spillet 22. februar 2015. (Foto: Lars Poulsen) Superligaen - 4. dec. 2015 - kl. 15:36 Bombe: Tilstår matchfixing i Superligaen

28 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere