Hul i loven opdaget for lang tid siden: Derfor er intet sket

Der har været ændringer af Fodboldens Disciplinærinstans på vej i et stykke tid, men det er en kompliceret proces, og derfor var der ikke rettet op på lov-hul inden pokalfinalen

Hverken DBU som arrangør eller Brøndby IF og FC København som klubber kunne stilles ansvarlig for tilskuerurolighederne til pokalfinalen i sidste uge. Derfor får ingen bøde eller anden straf for fyrværkeriet, kasteskytset mod banen og tilskuerne på grønsværen.

Det skyldes, som formanden for Fodboldens Disciplinærinstans forklarede tidligere torsdag, at der er et hul i lovgivningen. Der står nemlig ikke nogen steder, hvem der er juridisk ansvarlig, når der skal deles straffe ud efter pokalfinalen.

DBU-formand Jesper Møller slog fast, at unionen gerne vil se på ændringer i sammensætningen af disciplinærinstansen og de regler, som den dømmer ud fra. Og det arbejder har været i gang i lang tid, men det er kompliceret.

- Lars Kühnel, der er formand for Hobro IK, og jeg har faktisk haft nogle store, omfattende indlæg i vores lokalavis, Nordjyske. Det har vi haft for lang tid siden, hvor vi har diskuteret disciplinærinstansen. Det er der ikke en kæft, der har interesseret sig for, før de her to klubber skal møde hinanden i pokalfinalen, siger Jesper Møller til tipsbladet.dk.

- Dels skal vi have fundet ud af, om klubfolkene skal sidde der eller ej. Det har blandt andet noget at gøre med reformerne i DBU, hvor vi skal sikre os, at dem, der laver reglerne, ikke også er dem, der skal sanktionere.

- Så skal vi have kigget på hele regelværket. Hvem efterforsker sagerne? Hvem rejser tiltale?

- Så kigger vi på UEFA's og FIFA's regler på området. De har jo nogle omfattende regelsæt også. Det er egentlig det, vi er i gang med at kigge på. Jeg har for et stykke tid siden aftalt et møde med Jens Hjorskov (formand for disciplinærinstansen, red.). Jeg skal jo ikke blande mig i sanktionerne, men jeg vil gerne høre hans syn på det.

Jesper Møller. Foto: Lars Poulsen.
Jesper Møller. Foto: Lars Poulsen.

- Og så skal vi have dem, der spiller kampene involveret, og så bliver det en beslutning for repræsentantskabet. Det er vores lovgivende instans.

Jesper Møller forventer, at der ligger ændringsforslag klar i løbet af efteråret, så DBU's repræsentantskab kan behandle det, næste gang det mødes. Det er unionens øverste organ, som senest mødtes i marts.

Jens Hjortskov siger, at det er halvandet år, siden de påpegede det hul i lovgivningen. Er det, fordi det er en langtrukket proces, at det ikke er blevet ændret?

- Det er det. Vi skal have reglerne belyst, for vi skal have det koblet op mod UEFA's regler, og så skal vi have repræsentantskabet involveret. Så tingene hænger sammen, siger Jesper Møller.

Man kunne godt have presset en ændring af lige netop reglerne omkring ansvar i forbindelse med pokalfinalen hurtigere igennem, siger DBU-formanden. Men sådan fungerer det ikke.

- Det kunne vi sådan set godt, men det hele indgår jo i en samlet pakkeløsning. Det er jo jura og regler, så vi skal have det til at hænge sammen. Så har vi jo en klar forventning om, at når der bliver spillet kampe, så er det en fest, og folk opfører sig ordentligt. Det er ikke sådan, at vi planlægger efter, at der er ballade, siger han.

Suspendering er fortid: Da Silva er igen en del af truppen i FCN

Viktor Fischer meldes interessant for de skotske mestre

Komisk: DBU går fri efter uroligheder i pokalfinalen

Her er de 25 mest magtfulde i dansk fodbold

De står tilbage og ligner idioter

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.