Kadrii sikrede FCK sen sejr

Ståle Solbakken fandt ni nye spillere frem til eftermiddagens affære i ørkenheden i forhold til Malmö-kampen. Men reserverne præsterede, og FCK vandt igen

Kadrii og Cornelius gjorde forskellen, da et reservespækket FCK-hold slog AIK. Med en sen scoring blev Kadrii matchvinder. (Foto: Ole Steen)
Kadrii og Cornelius gjorde forskellen, da et reservespækket FCK-hold slog AIK. Med en sen scoring blev Kadrii matchvinder. (Foto: Ole Steen)

DUBAI (Ekstra Bladet): Bashkim Kadrii sikrede i sidste minut FC København sejren, da Superligaens førerhold onsdag mødte AIK i Dubai.

FCK-kantspillerens smukke helflugter blev afrettet af en forsvarsspiller og sikrede københavnerne den anden 1-0-sejr i træningsturneringen i ørkenstaten.

FCK-manager Ståle Solbakken stillede med det, der bedst kan karakteriseres som et reservehold.

Kun Benjamin Verbic og Federico Santander var tilbage i forhold til startopstillingen mod Malmö FF i sidste uge.

Alligevel var det et ganske slagkraftigt mandskab med navne som Mikael Antonsson, Youssef Toutouh, Bashkim Kadrii og Andreas Cornelius, der mødte Stockholm-klubben i træningsturneringen Dubai International Cup.

Martin Pusic var tilbage i målscorerens rolle, men FCM måtte tage til takke med uafgjort i holdets sidste træningskamp i Dubai.  (Foto: Ole Steen) FC Midtjylland Pusic på pletten i Dubai: Nu går rejsen hjemad

FCK havde i 1. halvleg et lille overtag, men ingen af de to hold formåede at skabe egentlige chancer i varmen på rugbystadionet godt 30 kilometer væk fra Dubais mange skyskrabere.

Der var optræk til en stor FCK-chance kort før pausen, da Andreas Cornelius i fuld fart var på vej igennem, men den store angriber blev nedlagt af Stefan Ishizaki, der var heldig med at slippe med en advarsel.

I 2. halvleg fik Cornelius tidligt en kæmpe mulighed for at bringe FCK foran, da Federico Santander energisk tilkæmpede sig bolden tæt på mållinjen.

Den sydamerikanske angriber lagde den uselvisk bagud til sin angrebsmakker, men Cornelius indersideafslutning gik forbi Patrik Carlgrens mål.

 

Genvalg til Federico Santander, der sammen med Benjamin Verbic var den eneste, der også var med fra start mod Malmö. (Foto: Ole Steen)
Genvalg til Federico Santander, der sammen med Benjamin Verbic var den eneste, der også var med fra start mod Malmö. (Foto: Ole Steen)

Det var noget nær den eneste store chance i de sidste 45 minutter i en kamp, der nærmest stod 0-0 på fra start. Men så slog Kadrii til og sørgede for, at de få tilskuere – deriblandt Allan Nielsen, Ebbe Sand og Per Steffensen – fik et mål at gå hjem på.

Fra tribunen på The Sevens Stadium fulgte Nicolai Jørgensen, William Kvist, Mathias ’Zanka’ Jørgensen, Erik Johansson, Kasper Kusk og Ludwig Augustinsson også opgøret.

De er formentlig alle tilbage i startopstillingen, når FCK søndag møder Guangzhou Evergrande FC.

Den kinesiske mesterklub har i dette transfervindue hentet Jackson Martínez i Atlético Madrid for over 300 mio. kr. og vandt i sidste sæson den asiatiske Champions League.

FC København henter U19-ligaens topscorer i Silkeborg (Foto: Tariq Mikkel Khan) Superligaen FC Købehavn snupper ung topscorer

Det er sundt at skifte til et andet land for at være træner. Sådan havde jeg det også som spiller, da jeg tog til Örgryte. De så på, hvad jeg kunne og ikke alt det andet. Jeg startede fra scratch, og det gør jeg også her i Malmø. De kan ikke huske mig fra min FCM-tid eller huske, hvad jeg måtte have sagt engang. Her har jeg ikke fået noget stempel, siger Malmø-træner Allan Kuhn, der har suget til sig fra de cheftrænere, han har arbejdet under, og nu er klar til selv at stå med ansvaret for succes – og fiasko (Foto: Ole Steen) Intl. fodbold Familien overbeviste mig: Nu må du satme komme i gang!

27 kommentarer
Vis kommentarer