Klar til flere anholdelser efter voldelig seriekamp

Efter overfaldene på en fodbolddommer og flere spillere venter politiet at foretage anholdelser snart

Flere personer står foran en anholdelse i nærmeste fremtid på den københavnske vestegn.

Det bekræfter Københavns Vestegns Politi til Ekstra Bladet tirsdag.

I sagen om vold i forbindelse med Serie 2-kampen mellem FC Albertslund og Hundige BK 18. september, hvor kampens dommer og flere Hundige-spillere blev overfaldet, slået og sparket, har politiet indledt undersøgelser af episoden.

Efter flere afhøringer i denne uge fastslår ordensmagten, at man har ’begrundede forventninger om anholdelser inden længe’, som politiet formulerer det.

Både kampens dommer, Bo Bauer, og Hundige-spilleren Daniel Thjellesen fortalte umiddelbart efter kampen til Ekstra Bladet, hvordan de var blevet slået og sparket. Thjellesen kunne tilmed vise et billede af sit ansigt, hvor han var blevet trampet med en fodboldstøvle, hvilket havde efterladt et sår under det ene øje.

Daniel Thjellesen fra Hundige BK efter overfald fra spillere og tilskuere fra FC Albertslund. Privatfoto
Daniel Thjellesen fra Hundige BK efter overfald fra spillere og tilskuere fra FC Albertslund. Privatfoto
 

I alt har politiet oprettet tre sager om vold, og det er i forbindelse med dem, at anholdelserne kommer.

Politiet har videre talt med en person, der var til stede på Albertslund Stadion, hvor kampen blev spillet, der angiveligt skulle have filmet episoden.

Det viste sig ikke at være sandt. Vedkommende havde blot taget et billede, men da dette var på en vis afstand, kunne det ikke bruges som bevis.

Københavns Vestegns Politi opfordrer fortsat personer, der har overværet episoden, om at melde sig for at kaste lys over begivenheden.

Ifølge de henvendelser, der foreløbig er løbet ind, kunne det tyde på, fortæller politiet, at der må være flere vidner, der ligger inde med vigtige informationer.

DBU Sjællands disciplinærinstans' afgørelse:

DBU Sjællands disciplinærinstans har i dag truffet afgørelse i sagen mod FC Albertslund:

FC Albertslund udelukkes fra turneringen i serie 2 i indeværende sæson 2016/2017. (FC Albertslund taberdømmes 0-3 i ovenstående kamp, og Hundige BK vinder derfor 3-0). Klubben må derfor starte i serie 6 fra sæsonen 2017/2018 når udelukkelsen ophæves.

Bøder:

  • FC Albertslund idømmes en bøde på kr. 3.000,- for at være årsag til afbrydelsen af ovenstående kamp.
     
  • FC Albertslund idømmes en bøde på kr. 3.000,- for ikke at have styr på klubbens træner samt spillere.
     
  • FC Albertslund idømmes en bøde på kr. 1.500,- for ikke at have styr på klubbens tilskuere. (I alt bøder for kr. 7.500,-)

FC Albertslunds træner idømmes karantæne fra al dansk fodbold frem til 31.12.2019 for at have truet kampens dommer på livet, slå ud efter dommeren og have deltaget i den efterfølgende tumult.

FC Albertslunds spiller idømmes karantæne fra al dansk fodbold frem til 31.12.2018 for at have overfaldet en Hundige BK spiller med en skalle samt spark og have deltaget i den efterfølgende tumult.

FC Albertslunds spiller idømmes karantæne fra al dansk fodbold frem til 31.12.2018 for at have slået dommeren samt truet dommeren på livet og have deltaget i den efterfølgende tumult.

FC Albertslunds spiller, der stjal dommerens notatkort samt deltog i tumulten inde på banen, idømmes karantæne fra al dansk fodbold frem til 30.6.2018. (FC Albertslund er blevet bedt om at oplyse navnet på sidstnævnte spiller inden for de næste otte dage. Og hvis klubben ikke skulle overholde denne frist, idømmes der endnu en bøde, som samtidig fordobles ved hver efterfølgende rykker.)

Disciplinærinstansen har dog ikke hjemmel til at sanktionere de tilskuere, som var indblandet i overfaldene. De pågældende sager er derfor overladt til politiets videre efterforskning i sagen.

Rystet formand suspenderer Serie 2-bøller efter voldsorgie

Hooligans raserer bar i Lyngby

Ekspert: Det ved vi om de danske hooligans

FCK/Brøndby-hadet: 26 års fodvold - her er skammens liste

Seneste nyt

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.