Klar til fulde tribuner

Divisionsforeningen, DBU og DIF mener, at der i den kommende superligasæson kan være fulde tribuner

FCK har allerede nu en plan for, hvordan de kan have 10.500 tilskuere i Parken. Hør hvordan her. Video: Discovery Networks Danmark.
Følg Fodbold

2. division er tilbage, og som specielt tilbud kan du nu se slutspillet gratis. Følg dit hjerte, følg din klub og få adgang her

Er du allerede PLUS-kunde, ser du kampene her

Tribunerne kan være fyldt til bristepunktet i den kommende superligasæson.

I hvert fald hvis det står til Divisionsforeningen, Dansk Boldspil-Union (DBU) og Danmarks Idrætsforbund (DIF).

De har søndag fremlagt en plan, der skal gøre det muligt at have fuld tilskuerkapacitet i næste sæson.

Det skriver Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

Planen kommer, efter at der i tre superligakampe for nylig er blevet lavet forsøg, hvor mere end 500 personer er blevet lukket ind på de pågældende stadioner.

Evalueringen af forsøget - foretaget af repræsentanter fra Rigspolitiet, Statens Serum Institut, Styrelsen for Patientsikkerhed, DBU og Divisionsforeningen - har konkluderet, at der hen over sommeren godt kan afvikles kampe med flere end 500 personer til stede.

- Vi er enormt glade for forløbet omkring testkampe og evaluering. Det har været et fantastisk samarbejde, og vi mener, at forløbet har vist, at vi er i stand til at eksekvere som aftalt, lyder det i en fælles udtalelse fra Claus Thomsen, Jakob Jensen og Morten Mølholm Hansen.

De er direktører i henholdsvis Divisionsforeningen, DBU og DIF.

- Vi kan sektionere, identificere og sikre smitteopsporing på et meget højt niveau i en kontrolleret tilskuerrejse.

- Derfor er vi overbeviste om, at vi forsvarligt kan øge tilskuerkapaciteten yderligere – og målet er at komme tilbage på noget, som er tæt på normal tilskuerkapacitet med starten af den kommende sæson, lyder det.

- Allerede nu er tabene meget betydelige ved ikke at kunne levere aftalte ydelser til partnere, lyder det i pressemeddelelsen.

- Et afstandskrav på 2 meter betyder mellem 6 og 11 procent kapacitetsudnyttelse på stadion. Enhver virksomhed, der udnytter 6 til 11 procent af sin kapacitet, er ikke bæredygtig.

Af den grund er hovedpunkterne i planen for at få flere tilskuere på stadion blandt andre, at afstandskravet mellem personer skal sænkes fra to til en meter, samt at personer med nær relation - eksempelvis familiemedlemmer - skal kunne sidde samlet som normalt.

Divisionsforeningen, DBU og DIF ønsker at indføre disse tiltag allerede fra 8. juli. Det kræver dog en godkendelse fra politisk hold.

I den kommende uge har kulturminister Joy Mogensen (S) og justitsminister Nicolai Wammen (S) indkaldt Folketingets politiske ordførere til drøftelser angående dette, fremgår det på Kulturministeriets hjemmeside.

Det glade vanvid: Brasilien vil åbne for tusinder

Mål til en million

Nu bliver super-handel til noget

 

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind