Klubberne truer landsholdsspillere med ny konflikt

Divisionsforeningen er utilfreds med en del af den nye landsholdsaftale, som klubberne kræver ændret

Claus Thomsen og Divisionsforeningen mener, at der er brud på overenskomsten mellem klubberne og spillerne. (Foto: Jesper Mortensen)
Claus Thomsen og Divisionsforeningen mener, at der er brud på overenskomsten mellem klubberne og spillerne. (Foto: Jesper Mortensen)

Selv om striden mellem Dansk Boldspil-Union og landsholdsspillerne blev afblæst forud for de to landskampe mod USA og Frankrig, kan spillerne blive trukket tilbage til forhandlingsbordet.

Ifølge Jyllands-Posten er de danske divisionsklubber nemlig ikke tilfredse med Spillerforeningens kollektive erhvervelse af spillernes kommercielle rettigheder med landsholdet.

Morten Olsen var ikke tilfreds med Daniel Wass' indsats i går (Foto: AP) Landsholdsfodbold Olsen om Wass: Han skabte uro på holdet

Divisionsforeningen, der repræsenterer klubberne, mener, det et brud på overenskomsten mellem klubberne og spillerne.

- Jamen, det kan man ikke. Hvis Spillerforeningen har gjort noget, man ikke kan, er vi jo nødt til at sige, at det skal den rette op på. Sådan er det, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen til Jyllands-Posten.

(Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Kjær: Portugals sejr det bedste i dag

Divisionsforeningen gjorde under de afsluttende forhandlinger mellem spillerne og DBU opmærksom på, at klubberne ikke vil acceptere, at spillerne laver en aftale med en tredjepart - i dette tilfælde DBU - om de kommercielle rettigheder.

Spillerforeningen henviser til, at den i to omgange har fået jurister i henholdsvis LO og advokatfirmaet Kromann Reumert til at sige god for aftalen.

6 kommentarer
Vis kommentarer