Landsholdskeeper i skadeshelvede: Kan ikke mærke fingrene

Den danske landholdskeeper Maria Lindblad Christensen har kæmpet sig tilbage på banen efter en alvorlig hjernerystelse. Nu er den unge keeper blevet ramt af endnu en skade, som gør, at hun ikke kan spille fodbold

Maria Lindblad Christensen ved ikke, om hun bliver klar til Champions League eller EM med kvindelandsholdet. Foto: PR FOTO
Maria Lindblad Christensen ved ikke, om hun bliver klar til Champions League eller EM med kvindelandsholdet. Foto: PR FOTO

Det har været en lang hård kamp for 21-årige Maria Lindblad Christensen for at komme tilbage mellem stængerne hos Fortuna Hjørring og som andenkeeper på det danske landshold.

I maj 2015 fik keeperen en knæskal i hovedet, som gav hende en meget alvorlig hjernerystelse, der medførte lammelse i benene, krampeanfald og tics.

Efter et langt forløb med genoptræning fik hun hjernerystelsen under kontrol, og Maria var tilbage til der, hvor hun holder allermest af at være: i målet.

Men nu har en ny skade af uforklarlige årsager ramt den unge kvinde og sat hende af banen igen.

- Det er svært at forklare, for jeg ved ikke helt selv endnu, hvad det er, som er galt, siger Maria Lindblad Christensen til Ekstra Bladet.

Hun har i løbet af december følt ubehag i begge sine hænder og har ikke kunne mærke sine fingre. Lægerne har indtil videre vurderet det til at være kapaltunnelsyndrom, en lidelse, hvor der ikke er plads til nerverne, som fører fra armen ned i hænderne. En smertefuld sygdom, som i værste tilfælde skal behandles med en operation.

- Jeg ved endnu ikke, hvordan behandlingen skal foregå, men hvis det er en operation, kommer det til at betyde en pause i noget tid, og hvis ikke så skal jeg finde ud af, hvad der skal gøres, for lige nu kan jeg ikke spille fodbold, siger Maria Christensen.

Hvorfor Maria Lindblad Christensen har fået sygdommen i hænderne, er ikke til at vide, men lægerne mener ikke, at det har en sammenhæng med hjernerystelsen.

Artiklen fortsætter under billedet:

2-0 sejr og klar til samling med A landsholdet!

Et billede slået op af Maria Christensen #1 (@marialindblad1) den


EM til sommer
2017 kommer ellers til at være et stort år i Maria Lindblad Christensens fodboldkarriere. Med både Champions League til marts og EM til sommer med kvindelandsholdet.

- Lige nu er det Champions League, som er første prioritet at blive klar til. EM er lidt længere tid væk, siger Maria Lindblad Christiensen.

Det er svært for keeperen at være afskåret fra fodboldbanen oven på hendes lange pause, og selv om hun prøver at holde humøret oppe, er overskuet ved at rinde ud.

- Jeg synes, jeg er frustreret lige nu. Jeg synes, at jeg har taget min tørn med skader, og det klippekort må snart være brugt op. Det er hårdt, sukker Maria.  

Hun må også sidde over, når det danske kvindelandshold tager af sted til Skotland for at spille en venskabskamp 20. januar.

Artiklen fortsætter under billedet:

Maria Lindblad har været ramt af lammelse efter sin hjernerystelse. Nu er det hænderne, som den er gal med. Foto: Privat
Maria Lindblad har været ramt af lammelse efter sin hjernerystelse. Nu er det hænderne, som den er gal med. Foto: Privat

'Det er enten eller'
Viljen til at komme tilbage i målet har drevet Maria Christensen langt siden maj 2015. Hun overkom hjernerystelsen, og det har fungeret godt for hende at være tilbage i målet - nu med hjelm for at beskytte hovedet. Det giver hende en tryghed på banen, og gør, at de slag, hun får som målmand, bliver lettet en smule.

Faren, for at hun kan få endnu en hjernerystelse, er der, men at gå på kompromis med sin indsats er slet ikke en mulighed for Maria Christensen.

- Jeg er overhovedet ikke påpasselig. Jeg gjorde op med mig selv inden, jeg gik tilbage på banen, at hvis jeg var påpasselig, så skulle jeg stoppe med fodbold. Det var et ultimatum, jeg satte for mig selv: der er enten eller. Jeg presser nok også min krop mere, end hvad godt er en gang imellem.

- Skulle du ikke passe på med det?

- Det skulle jeg måske en gang i mellem. Men sådan er det at være elitesportsudøver. Nogen gange tænker man først bagefter. Men jeg kender min krop, og ved hvad den kan holde til.

Hun fokuserer 100 procent på fodbolden, og kan ikke vente til hun igen står mellem stængerne.

- Jeg prøver bare at få det bedste ud af situationen. Forhåbentlig får jeg stærkere hænder ud af det, siger Maria Lindblad Christensen, men blanding af optimisme og komik.

Hvornår Maria igen står i målet, er endnu ikke uvist.

Se også: Dansk landsholdsanfører snupper to priser i Sverige
Se også: Her er Årets Fodboldspiller
Se også: Caroline får ’dansk’ selskab på banerne i Australien
Se også: Wozniacki tager hul på Australian Open tirsdag
René Holten Poulsen er et godt eksempel på, at en bestemt træningstype giver en bestemt krop. Foto: Linda Johansen Sport og Spil Formet af sport - sådan ser atleterne ud under tøjet

2 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere