Ministerens nye våben - sådan vil Pape slå fodboldbøllerne

Landets fodboldklubber må nu dele oplysninger om karantæneramte fans indbyrdes.

Justitsministeren vil gøre op med fodboldbøllerne. Her er det tilhængere af FCK, der går over gevind i Næstved. Foto: Jens Dresling
Justitsministeren vil gøre op med fodboldbøllerne. Her er det tilhængere af FCK, der går over gevind i Næstved. Foto: Jens Dresling

Fodboldbøller hører ikke hjemme på landets fodboldtribuner.

Derfor skal fodboldfans, der er ude på at skabe utryghed og ballade, nu have sværere ved at få adgang til stadion.

Det oplyser justitsminister Søren Pape Poulsen (K) mandag i en pressemeddelelse.

- Det skal være en god oplevelse for både børn og voksne at se fodbold på stadion.

- Desværre har vi gentagne gange set eksempler på, at hensynsløse fodboldbøller spreder utryghed og ødelægger fodboldoplevelsen for alle de helt almindelige fans, siger Søren Pape Poulsen.

Et nyt initiativ gør det muligt for landets fodboldklubber at videregive oplysninger om karantæneramte fans både digitalt og ved fysiske lister.

På den måde kan kontrollørerne nemmere identificere uromagerne og forhindre, at disse får adgang til stadion.

Ændringen kommer i kølvandet på de alvorlige konfrontationer mellem fodboldbøller og politi, der blandt andet fandt sted under sensommerens kamp mellem FC København og Brøndby.

Urolighederne opstod på Brøndby Stadions udebaneafsnit, hvor en gruppe FCK-tilhængere pludselig gik til angreb mod politiet. Seks personer blev efterfølgende anholdt.

- Det er fuldkommen uacceptabelt, og derfor er det vigtigt, at klubberne nu får bedre mulighed for at dele oplysninger om, hvem der har karantæne.

- På den måde sikrer vi, at de karantæneramte fodboldbøller ikke bliver lukket ind på stadion, så vi undgår at se flere vanvidsscener på tribunen, siger justitsminister Søren Pape Poulsen.

Se også: Uventet fængsel til danske fodboldbøller: 'Det er alvorlige sager'

Se også: Justitsminister vil ramme fodboldbøller på pengepungen

Det er blandt andet den seneste ballade på Brøndby Stadion, der får Søren Pape til at kræve lange karantæner. Foto: Jens Dresling Dansk fodbold - 14. sep. 2017 - kl. 07:59 Minister skærer igennem: Klar med hårde straffe til hooligans

62 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere