Mr. Brøndby: Jeg har stadig nøglerne til klubhuset

Mr. Brøndby fylder 70 i morgen: – Dem har de heldigvis ikke taget fra mig endnu, siger Per Bjerregaard

Mr. Brøndby lever i bedste velgående - og klubhusets nøgler, dem har de ikke pillet fra ham. (Foto: Tycho Gregers)
Mr. Brøndby lever i bedste velgående - og klubhusets nøgler, dem har de ikke pillet fra ham. (Foto: Tycho Gregers)

Per Bjerregaard-ånden lever videre i Brøndby.

På trods af, at han forlod formandsposten for klubbens amatørafdeling i januar for tre år siden, spiller han i dag en passiv rolle i klubbens bestyrelseslokale.

Klublegenden, der i morgen runder 70 år, er nemlig stadig med til bestyrelsesmøderne i Brøndby. Dog ikke fysisk – men det malede billede fra klubbens 25 års-jubilæum i 1989 hænger centralt i klubbens bestyrelseslokale og minder bestyrelsen om den rolle, Per Bjerregaard har spillet i Brøndby gennem årene.

Hjælper lidt til
En tid, der både indeholdt storhed og fald. Men en tid, der huskes for Brøndby som lokomotivet i dansk fodbold, hvor han var drivkraften og manden med idéerne til at sætte nye standarder for udviklingen i dansk topfodbold.

På trods af, at Per Bjerregaard i dag ikke længere er aktiv leder i klubben, kommer han af og til forbi i det røde klubhus bag Brøndby Stadion, hvor han kan glæde sig over, han har været med til at skabe Danmarks største fodboldklub.

- Jeg har stadig nøglerne til klubhuset. Dem har de ikke taget fra mig.

- Jeg hjælper også lidt til, når der er behov for det. Det kan være til store turneringer eller andre arrangementer. Så ringer de efter de gamle ledere, fortæller Per Bjerregaard.

I morgen runder den visionære fodboldleder, der som den første førte en dansk klub på Børsen og sendte et dansk hold i europæisk semifinale, en milepæl med 70 år.

Per Bjerregaard er glad for sit travle liv som en rask og rørig pensionist. Foto: Philip Davali Sport og Spil Per Bjerregaard erklæret rask: Måtte snyde døden et par gange

Har intet at klage over
Det sker i en rolle som pensionist uden nogen væsentlig rolle i den klub, han byggede op, nærmest ejede og styrede i en menneskealder.

- Jeg er glad i dag. Jeg har intet at klage over. Min familie er rask, og jeg har fem børnebørn, som jeg bruger meget tid sammen med, forklarer Per Bjerregaard.

- Jeg ser Superliga-holdet, når de spiller på hjemmebane. Men jeg kommer en del mere i klubhuset hos amatørerne, forklarer han.

Når Bjerregaard ser på tiden med opbygningen og udviklingen af Brøndby, er der én ting, der gør ham speciel stolt.

- Jeg er glad for, at Brøndby blev hele Danmarks fodboldklub. Jeg tror, det i dag har stor betydning, at vi altid rejste rundt i sommerlandet, hvor småklubber kunne tjene en skilling. Det har været vigtigt for vores identitet. Jeg tror, at det gennem årene har haft stor betydning for den popularitet, Brøndby har fået overalt i landet, siger Per Bjerregaard.

Dengang det gik godt, og Brøndby havde turbo på resultaterne, og spillersalgene stod i kø, sagde Per Bjerregaard efter en generalforsamling, at Brøndby aldrig ville få en aktieklasse.

Der ville altid være de bestemmende A-aktier og så alle småaktionærerne med B-aktier.

Per Bjerregaard følger stadig med i, hvordan det går i hans hjerteklub. Alligevel er det familien, der får mest opmærksomhed nu. (Foto: Philip Davali)
Per Bjerregaard følger stadig med i, hvordan det går i hans hjerteklub. Alligevel er det familien, der får mest opmærksomhed nu. (Foto: Philip Davali)
 

Bech Andersens indtog
Men den holdning havde kostet Brøndby livet, hvis ikke aktieklasserne var blevet ophævet for år siden.

Siden Jan Bech Andersens indtog i Brøndby i 2013, er han ikke kun manden med pengekassen. Han sidder også på størstedelen af aktierne.

- Vi må erkende, at det er nye tider overalt i fodboldverdenen. Jeg kunne ikke komme med de penge, som Jan Bech Andersen kom med. Se på FC Midtjylland og andre klubber. Den slags er blevet mere almindeligt i dag, siger Per Bjerregaard og slår fast:

- Brøndby kunne ikke overleve som en topklub, hvis ikke der var kommet én aktieklasse, og Jan Bech Andersen var trådt til.

- Det, vi lavede i 1980’erne og 90’erne i Brøndby, kan slet, slet ikke laves i dag. Det hørte den tidsånd til, mener han.

Per Bjerregaard har ingen kontakt til Jan Bech Andersen og har derfor ingen føling med, hvad der sker i den professionelle afdeling. Men han er sikker på, at Brøndby på sigt kommer til at udfordre FC Midtjylland og ikke mindst FC København i toppen af dansk fodbold.

- Jeg ser gerne, at Brøndby snart vinder mesterskabet igen. Vi er jo Brøndby, og vi vil være nummer ét. Og det bliver vi også igen.

- Jeg tror, Brøndby kommer til at blive en udfordrer til specielt FCK. Det vil jeg tro på indtil den dag, jeg lægger mig i graven, siger Per Bjerregaard.

Fødselaren er i dag æresmedlem i Brøndby IF.

Se også: Per Bjerregaard har vundet over kræften

I anledning af, at Bjerregaard fylder 70 år lørdag, har hans årelange rival Flemming Østergaard lykønsket Mr. Brøndby på Facebook.

Har netop været på nettet og læst morgendagens danske aviser på nettet. Det glæder mig bl.a.At læse at min "gamle...

Opslået af Flemming Østergaard på 21. januar 2016

11 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere