Narret for millioner: Rammer uskyldige mennesker

Randers FC-forsvarer Kevin Conboy har været dum og naiv i sag om svindel, men har det 'forfærdeligt' med, at det også går ud over andre uskyldige mennesker

31-årige Kevin Conboy har mistet sin opsparing, men det er alle de andre uskyldige mennesker, der også har måttet vinke farvel til deres penge, der gør situationen 'ubærlig', siger den professionelle fodboldspiller. Foto: Ernst van Norde.
31-årige Kevin Conboy har mistet sin opsparing, men det er alle de andre uskyldige mennesker, der også har måttet vinke farvel til deres penge, der gør situationen 'ubærlig', siger den professionelle fodboldspiller. Foto: Ernst van Norde.

Groft sagt, så lagde Kevin Conboy selv sine penge i hænderne på Dion Brockdorff, der har erkendt at have snydt og svindlet 31-årige Kevin Conboy.

Og selv om Conboy er bitter og ked af, at hans millioner fra tiden som professionel fodboldspiller i Holland er væk, så er det alle de andre mennesker, der også har mistet penge på hans svogers svindel, der er det værste, siger han.

- Det er dybt forfærdeligt, den situation, jeg står i. Men folk skal ikke have ondt af mig. Man skal have ondt af alle de andre, der har mistet deres penge på grund af det her.

43-årige Dion Brockdorff indrømmer svindel, men har svært ved at forklare, hvad pengene er brugt til. Arkivfoto: Martin Dam Kristensen/Ritzau Scanpix. Dansk fodbold Her er manden, der svindlede Superliga-spiller for millioner

- Dion Brockdorff har siddet og taget penge fra fuldstændig uskyldige mennesker. Det er svært for mig at acceptere, siger Kevin Conboy, mens han tørrer tårer fra sin kind.

(Artiklen fortsætter under billedet og boksen)

43-årige Dion Brockdorff har ruineret fodboldspiller Kevin Conboy, men også en masse andre mennesker mister deres penge i Brockdorffs svindelnummer. Arkivfoto: Martin Dam Kristensen/Ritzau Scanpix.
43-årige Dion Brockdorff har ruineret fodboldspiller Kevin Conboy, men også en masse andre mennesker mister deres penge i Brockdorffs svindelnummer. Arkivfoto: Martin Dam Kristensen/Ritzau Scanpix.

Forstå svindlen i Conboy-virksomhed:

1) Kevin Conboy investerer i virksomheder:

Da Kevin Conboy vender hjem efter seks år som professionel fodboldspiller i Holland, investerer han i en række virksomheder.

En af dem er DKAdministration, der har stået for ejendomsadministration i flere bolig-, andels- og ejerforeninger.

Ifølge erhvervsdatabasen Biq overtager Randers FC-spilleren Kevin Conboy ejerskabet af virksomheden DKadministration i april 2017. Hans svoger, Dion Brockdorff, er ansat som direktør.

I juni 2018 bliver Kevin Conboy selv indsat som direktør i selskabet, efter svogeren Dion Brockdorffhar fået konkurs i maj.

2) Ansatte opdager svindlen:

I 2018 opdager ansatte i Conboys selskab flere mistænkelige forhold. Det drejer sig i følge Avisen Danmark blandt andet om en overførsel på 800.000 kroner.

En ansat melder de mistænkelige overførsler til politiet.

Kevin Conboy er på dette tidspunkt - mod sin viden, siger han - formelt direktør i DKAdministration, men det er Dion Brockdorff, der står for den daglige ledelse og har kontakten med beboerne og foreningerne.

3) Boligforeninger i klemme:

En række fynske ejerforeninger, andelsboligforeninger og boligselskaber bliver opmærksom på, at DKadministration angiveligt uberettiget har taget penge på deres konti.

Bare tre selskaberne og foreningerne, som avisen Danmark har været i kontakt med, er tilsyneladende blevet snydt for tilsammen 2,6 millioner kroner. Kurator oplyser at der kunder, hvor der er foretaget uberettigede hævninger på deres konti.

4) Conboy: Jeg har intet med det at gøre

Fodboldspiller Kevin Conboy siger til Ekstra Bladet, at han ikke har vidst noget om den formodede svindel i selskaberne, som Dion Brockdorff har drevet.

Både Kevin Conboy, en tidligere ansat i DKadministration og en række boligselskaber-og foreninger har politianmeldt Dion Brockdorff.

5) Dion Brockdorff indrømmer svindel

Overfor Ekstra Bladet indrømmer Kevin Conboys svoger, Dion Brockdorff, at han har ført Conboy bag lyset, og at han alene har stået for svindlen i Conboys selskab.

6) Fem-seks tilfælde og 5,7 millioner

Kurator i DKAdministrations konkursbo er Bo Møller Jensen. Han fortæller til Avisen Danmark, at han kender til fem-seks tilfælde, hvor selskabets kunder mener at have mistet penge fra deres konto.

I alt er der ifølge Avisen Danmark anmeldt krav i konkursboet for 5,7 millioner kroner.

Kilder: Avisen Danmark, Kevin Conboy, advokat Jakob Brix Kvols samt  dokumenter i sagen.

Træk et nummer
De mange mennesker har mistet deres penge, fordi Dion Brockdorff har lænset de andels-, ejer- og boligforeninger, de har boet i. Dion Brockdorff har via en fuldmagt som administrator haft adgang til de mange penge i ejer- og boligforeningerne for at kunne betale blandt andet vand, varme og andre administrative udgifter på vegne af foreningerne.

- Jeg er ikke ude på, at folk skal have ondt af mig. Jeg kan bare trække et nummer og stille mig op i køen af folk, der er blevet snydt, svindlet og løjet for.

- Det er en masse lejere, du taler om, som kommer i klemme i det her. Kan de blive boende?

- Jeg ved det slet ikke. Jeg ville ønske, at jeg havde et godt svar - at jeg vidste det, men det gør jeg ikke. Ligesom jeg heller ikke ved, hvor deres penge er blevet af, siger Conboy.

Conboys konkurs og svindelsag:

43-årige Dion Brockdorff er politianmeldt for svindlen i Kevin Conboys selskaber, samtidig med at han kører et antal konkurssager. Kevin Conboy er hverken politianmeldt eller idømt konkurskarantæne for svindlen i virksomhederne. Men han står over for flere konkurssager som følge af Dion Brockdorffs svindel, og han kan ende med at hænge på gælden - selv om han har handlet i god tro og været uvidende om svindlen, fordi Dion Brockdorff registrerede ham som direktør i selskaberne.

Dion Brockdorff har indrømmet  svindlen over for både Kevin Conboy og Ekstra Bladet, og han frikender fuldstændig Kevin Conboy. Kevins advokat, Jakob Brix Kvols, har bekræftet det juridiske omkring Kevins situation. Det har ikke været muligt at få fat i kurator, Bo Møller Jensen, der står for oprydningen i konkursboet.

Kender ikke omfanget
Det var et medlem i en af ejerforeningerne i Kevins ejendomme, der i efteråret 2018 gjorde ham opmærksom på, at ikke alt var som det skulle være i hans selskaber.

Conboy selv har intet overblik over, hvor mange mennesker, Dion Brockdorffs svindel rammer. Selv nævner Brockdorff, at det er mellem 35 og 40 beboere fordelt på tre til fire forskellige boligforeninger.

- Kan de mange beboere blive boende?

- Jeg ved det ikke. Jeg ville ønske, at jeg vidste det...

Refererede til Dion
Ekstra Bladet har forsøgt at få fat i advokat og kurator, Bo Møller Jensen, der står for oprydningen i konkursboet, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelse. Overfor Avisen Danmark fortæller advokaten, at han kender til fem-seks tilfælde, hvor kunder mener at have været udsat for svindlen.

Kuratoren mener ikke, at Kevin Conboy har vidst noget om Dion Brockdorffs svindel.

- Jeg kan konstatere, at Kevin Conboy - ud fra mine samtaler med ham - ikke har ret stort kendskab til transaktionerne, siger Bo Møller Jensen til Avisen Danmark.

- Jeg har det indtryk, at det er Dion, der har haft ordet i DKAdministration. Og medarbejderne, jeg har talt med, siger også, at det er Dion, de har refereret til.

Millionkrav
I alt løber kravene op i 5,7 millioner kroner.

Han oplyser, at - så vidt han kan se - er pengene brugt til at betale regninger i andre af Conboys og Dion Brockdorffs egne selskaber.

- Dion Brockdorff har gennem DKAdministration (Conboys ene selskab, red.) haft adgang til at hæve på kundernes konti. Der er der så hævet beløb, som vi i regnskaberne ikke kan se, hvad der dækker over. Og de er brugt til at betale andre kreditorer end dem, pengene er hævet hos, siger Bø Møller Jensen til Avisen Danmark.

4 kommentarer
Vis kommentarer