Nu skal Jelved svare i sag om grotesk dommer-overfald

Dansk Folkepartis idrætsordfører kræver kulturminister på banen efter, at amatører fra Fremad Amager overfaldt dommer

Marianne Jelved skal nu svare på spørgsmål om overfaldet på en fodbolddommer i Serie 3. (Foto: Jens Dresling)
Marianne Jelved skal nu svare på spørgsmål om overfaldet på en fodbolddommer i Serie 3. (Foto: Jens Dresling)
Følg Fodbold

Sagen om fodbolddommer Morten Hvidemose, der i weekenden blev udsat for et brutalt og voldeligt overfald af flere amatørspillere fra Fremad Amager, kommer nu op i Folketinget.

Således vil Dansk Folkepartis idrætsordfører Karin Nødgaard afkræve kulturminister Marianne Jelved (R) svar på, hvordan hun vil forhindre lignende episoder i fremtiden.

Overfaldet dommer: Det gør stadig ondt

Nødgaard vil også vide, hvilke strafmuligheder DBU har i forbindelse med voldssager, ligesom hun ønsker, at det sociale projekt 'Amager Partnerskab' kigges efter i sømmene.

Her er de tre spørgsmål Karin Nødgaard vil stille til Marianne Jelved:

 1. ministeren bedes kommentere indholdet af artikler i Ekstra Bladet den 12. og 13. maj 2015 om vold mod dommer og spillere i en Serie-3 fodboldkamp, herunder om ministeren agter at foretage sig noget for at indskærpe, at det skete er fuldstændig uacceptabelt og uforeneligt med  god sportsånd, hvilket ellers gerne skulle være kendetegnende for al idrætsudøvelse i Danmark?

2. ministeren bedes indhente oplysninger fra DBU om, hvilke initiativer, der i DBU-regi er i dag i forhold til at undgå voldsepisoder, som dem der beskrives i Ekstra Bladet den 12.- og 13. maj 2015, samt hvilke sanktionsmuligheder, der eksisterer i dag i sager som dem, der beskrives, og hvad DBU som landsorganisation foretager sig i den givne sag, som må anses for at være en trussel mod forenings- og idrætslivet i Danmark?

3. ministeren bedes oplyse, hvilke tanker, ideer og krav, der ligger bag det kommunale projekt Partnerskabet i København, herunder bl.a. hvilke krav der er til tilstedeværelse af tilknyttede kontaktpersoner under kampe, økonomien i projektet og begrundelsen for at danne lukkede hold?

DBU-chef: - Det er jo forfærdeligt

Søndag blev en serie 3-kamp mellem Fremad Amager og CSC i Sundby Idrætspark afbrud, da adskillige Fremad-spillere gik korporligt til angrib på dommer Morten Hvidemose. Selvom flere CSC-spillere gik imellem, blev overfaldet først endelig afbrudt, da politiet blev tilkaldt.

Efterfølgende har Fremad Amager suspenderet det lukkede hold, der er en del af det sociale projekt 'Amager Partnerskab'. Morten Hvidemose har anmeldt sagen til politiet.

I sidste sæson var blev holdet suspenderet af DBU København efter flere sager om vold.

  Rasende Fremad-spillere: - Vi skærer dine øjne ud!

Rasende Fremad-spillere: - Vi skærer dine øjne ud! Dommer-formand: Voldelige spillere skal straffes hårdere

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+