Ny DBU-ansat: Hader Schmeichel og laver racistiske jokes

Brøndby, etniske minoriteter, Islam og Kasper Schmeichel er blevet lagt for had af en af de to værter, som ifølge DBU skal 'samle alle danskerne om EM 2020'

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

DBU annoncerede fredag, at deres officielle værter til EM slutrunden i 2020 skulle være de to 'fodboldfans,' David E. Bastian Møller og Pelle Elikofer.

De to herrer skal ifølge DBU frem mod slutrunden rejse rundt i Danmark 'og være med til at samle alle danskerne om EM 2020.'

I sig selv en nobel og prisværdig sag, som dog i løbet af weekenden er blevet stillet i et markant anderledes lys, da en række mildt sagt opsigtsvækkende ytringer er kommet frem.

Facebook-opslag offentliggjort i 2016 fra den ene af de to værter, Pelle Elikofer, afslører holdninger, der gør det svært at se, hvordan værts-teamet har til hensigt at omfavne hele nationen.

- Nu hader man bare Schmeichel endnu mere - det lille grimme Brøndby svin! Laver to magiske redninger i slutminutterne i begge kampe mod os og spiller i en klub uden nogen form for ære... møgsviiiiin, skrev Pelle Elikofer om den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel, efter at hans engelske klub Leicester havde tabt 5-0 til FC Porto.

En hel religion blev også lagt for had i et opslag fra oktober 2016, da et kritisk opslag om flygtninge blev afsluttet med #fuckislam, og for at det ikke skal være løgn har, et par racistiske 'jokes' også fundet vej til DBU-værtens Facebook-feed.

- Hvad kalder man en neger der kan multi-taske? En kombi-neger? #sorthumor, skrev Pelle Elikofer ligeledes i oktober 2016.

 

Afsløringerne kommer oven i købet efter en uge, hvor DBU har talt dunder mod nedladende ytringer og samtidig har uddelt bøder til klubber, hvis fans har sunget homofobiske og diskriminerende sange på stadion.

De to mænd står også bag FCK-fansitet 'Copenhagen Sundays,' hvorpå de blandt andet har kaldt fans af ærkerivalen Brøndby for 'imbecile' og beskyldt dem for at 'ryge crack.'

Det rejste en massiv kritik af forbundet, som søndag af BT blev bedt om at forholde sig til valget af de to bramfrie FCK-tilhængere som repræsentanter for hele Danmarks fodboldforbund.

Her afviste DBU's communication manager i forbindelse med EURO 2020, Linda Gaisie, at tilhørsforholdet eller de nedladende ytringer skulle udgøre et problem.

- Vi vidste, at Pelle og David har fulgt FC København i mange år – faktisk i noget, der ligner 25 år. Så vi vidste godt, at de var passionerede FCK-fans. Men nu er Pelle og David to meget likeable midaldrende mænd, som er rigtig gode til at møde folk i øjenhøjde, og det er blandt andet derfor, vi har valgt dem, sagde hun.

Søndag valgte den officielle profil for EM i København også at bakke op om ansættelsen af de to værter. Et tweet, som DBU siden bakkede op om og retweetede.

Kommunikationsmanageren, der står bag ansættelsen af de to EM-værter, har ifølge sin Linkedin-profil arbejdet samme sted som Pelle Elikofer i mediebureauet Kunde og Co. gennem tre år.

Et tweet fra Linda Gaisie, DBU's communication manager, med teksten, 'Born and raised: TILLYKKE FCK!!!! My team... my city,' har også set dagens lys.

Med hendes indsigt i FCK kunne man måske tro, at hun kendte til 'Copenhagen Sundays' fremtoning, som selv mange FC København-fans længe har taget afstand fra.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Pelle Elikofer, men han har ikke ønsket at kommentere udtalelserne.

Vi har ligeledes rettet henvendelse til DBUs kommunikationschef, Jakob Høyer, der ikke er vendt tilbage, og communication manager Linda Gaisie, der ikke har kommentarer.

Se også: DBU havnet i shitstorm: Holder fast i udmelding

Se også: Ståle til angreb: - DBU kan ikke leve med det

Superligaen - 12. apr. 2019 - kl. 10:29 Historisk straf for homoråb

87 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere