Ny udvikling i matchfixing-sag - meldt til politiet

Politiet blev i slutningen af maj inddraget i sagen om matchfixing i fodboldklubben FC Roskilde

Sagen begyndte med, at Christian Lønstrup beskyldte spillere i klubben for matchfixing. Producer: Martin Lorentsen

Opdateret efter at Ekstra Bladet har været i kontakt med klub-ejer Carsten Salomonsson.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har i forbindelse med sin undersøgelse af sagen om matchfixing i FC Roskilde anmeldt sagen til politiet.

DIF oplyser, at man allerede i slutningen af maj - nærmere bestemt 27. maj - inddrog politiet i sagen.

Det bekræfter forbundet i en pressemeddelelse.

- Samarbejdet med politiet og andre myndigheder er meget vigtigt for os. Politiet har nogle helt andre efterforskningsmæssige muligheder end os, og derfor er vi glade for, at Midt- og Vestsjællands Politi har valgt at kigge nærmere på sagskomplekset, siger Poul Broberg, der er chef for DIF's Matchfixingsekretariat.

Broberg vil ikke ind på, hvad man konkret arbejder på i forhold til eftersøgningen.

- I forhold til indholdet af sagen, eller hvad vi arbejder videre med, har vi på nuværende tidspunkt af efterforskningsmæssige hensyn ingen kommentarer, lyder det.

Sagen startede, da daværende cheftræner i FC Roskilde Christian Lønstrup på et spillermøde efter nederlaget på 1-2 til Lyngby 12. maj sagde, at han havde beviser på matchfixing, men ikke fremlagde dem. 

Efterfølgende tog spillerne skarpt afstand fra matchfixing i en pressemeddelelse fra Spillerforeningen, og Lønstrup blev kort efter suspenderet. 29. maj kom det frem, at han efterfølgende havde sagt sit job op.

FC Roskilde var længe indblandet i nedrykningskampen i 1. division, men det lykkedes at blive i landets næstbedste række med en sejr i næstsidste spillerunde over Fredericia.

Ekstra Bladet har været i kontakt med FC Roskilde-ejer Carsten Salomonsson, der bekræfter, at der foreligger en politianmeldelse, men at den ikke retter sig konkret mod klubben, men nogle af klubbens spillere. Han er ikke blevet oplyst, hvilke spillere det drejer sig om.

John Bredahl har været 'afhørt' af DIF. Foto: Lars Poulsen 1. division Ny udvikling i skandale-sag: - De spurgte konkret til navne

Christian Lønstrup er uenig med FC Roskildes ejer om, at han skulle have opsagt sin stilling i klubben. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix 1. division Overraskende drejning i Roskilde-skandale

Christian Lønstrup er endegyldigt færdig i FC Roskilde. Foto: Jens Dresling 1. division Efter beskyldning om matchfixing: Cheftræner siger op

37 kommentarer
Vis kommentarer