Olsen hælder til slutspil: Ville give 10 intense runder

Et slutspil med seks hold i Superligaen ville give stor intensitet og skærpe interessen, mener landstræner Morten Olsen

Landstræner Morten Olsen ser gerne et slutspil i Superligaen, da det har virket for Belgien, som han kender særdeles godt. (Foto: Lars Poulsen)
Landstræner Morten Olsen ser gerne et slutspil i Superligaen, da det har virket for Belgien, som han kender særdeles godt. (Foto: Lars Poulsen)

Superligaen og 1. division får ingen ny turneringsstruktur lige med det samme. Det stod klart, da landets 24 bedste klubber i sidste uge ikke kunne blive enige om en ny model.

Danmarks landstræner, Morten Olsen, havde gerne set en ny struktur afsluttende med et slutspil i den bedste række for at fremme udviklingen og skærpe interessen.

I Belgien, hvor Morten Olsen er bosat, har man med succes integreret en ny struktur med slutspil for de seks bedste hold.

- Jeg siger ikke, at det er det rigtige, men det var måske en idé at forsøge sig med et slutspil, som man ser det i Belgien, hvor der er kanonhøj intensitet i de 10 runder, hvor de seks bedste hold spiller mod hinanden, og hvor der er enorm interesse, siger Olsen.

FC Kønehavn og FC Midtjylland ønskede ikke en Superliga med 14 hold, og så døde det sidste håb om at få en ny struktur (Foto: Lars Poulsen) Superligaen Derfor gik det galt: Slutspil styret af frygt og penge

Belgien har oplevet fremgang internationalt set, hvor landet rangerer som nummer 10 på den europæiske liste, der udarbejdes på baggrund af resultater i de europæiske klubturneringer.

Her er Danmark faldet helt tilbage som nummer 22. Konsulentfirmaet Hypercube, der har præsenteret de mulige turneringsmodeller, mener, at dansk fodbold vil få et løft med en ny struktur.

- Slutspillet er ingen dårlig idé. Det er måske nødvendigt at finde nye veje, også for at aktivere publikum, vurderer Morten Olsen.

De 24 klubber kunne dog ikke blive enige om en ny struktur, fordi nogle klubber holdt fast på en liga med maksimum 12 hold, mens andre klubber ønskede at udvide til 14.

Claus Thomsen henter trøst i, at processen har bibragt klubberne en ny forståelse (Polfoto) Superligaen Trods skuffelse: Fodbold-Danmark har fået et løft

Landstræneren har forståelse for uenigheden.

- Pludselig kommer der egne interesser og penge ind i spillet, og så starter diskussionen. Det er også forståeligt. Jeg forstår udmærket godt, at nogen kun vil have få hold med i ligaen.

- Men gav man plads til et par hold mere, bliver der måske mere ro til at udvikle nogle talenter, siger Olsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer