Overfaldet dommer til DBU: Sådan bør I gøre

Morten Hvidemose håber, at DBU's nye initiativ mod vold kan gøre fodboldbanerne sikrere for dommere og spillere

Morten Hvidemose var i weekenden tilbage i aktion, hvor han fik gaver af fodboldholdet, han skulle dømme (Foto: Privatfoto, Annette Hertz)
Morten Hvidemose var i weekenden tilbage i aktion, hvor han fik gaver af fodboldholdet, han skulle dømme (Foto: Privatfoto, Annette Hertz)

Det er helt almindeligt, at der bliver fyret bandeord, eder og fornærmelser afsted, når temperamenterne løber løbsk i de lavere rækker i dansk fodbold.

Men når hidsigheden og kampviljen kammer over i vold, så mister breddefodbolden sin uskyld.

Det oplevede dommer Morten Hvidemose, da han forrige weekend blev overfaldet i en grad, så søndagen endte med en tur i ambulance.

Efter grotesk dommer-vold: Nu handler DBU

Spillere fra Fremad Amagers lukkede fjerdehold, som er en del af det sociale projekt 'Partnerskabet' i Urbanplanen, kunne nemlig ikke håndtere frustrationerne over et rødt kort i kampen mod CSC. Det medførte, at den frivillige dommer blev slået ned, ligesom flere CSC-spillere blev udsat for vold, da de forsøgte at forsvare manden i sort.

Den sag har trukket masser af overskrifter, og siden har Fremad Amager suspenderet det berygtede hold, mens Morten Hvidemose er tilbage i dommergerningen.

Men overfaldet i Sundby og en lignende episode på Fyn i den forgangne weekend får nu DBU på banen. Sammen med dommernes forening, DFU, bliver der nu nedsat et udvalg, som skal forsøge at forhindre, at de grimme episoder gentager sig.

Spiller fra 'volds-hold' svarer igen: Vi hjalp dommeren

Et initiativ Morten Hvidemose hilser varmt velkommen. Der er nemlig masser af plads til forbedringer i DBU's beredskab, siger han til Ekstra Bladet.

- Jeg har fået en masse uformel støtte. DBU har også stillet nogle ting til rådighed - sådan noget som psykologhjælp - men først, da jeg selv spurgte om det. De ville eksempelvis bare give mig et nummer til Falck Healthcare, men jeg havde brug for, at de ringede, for på det tidspunkt kunne jeg ikke selv overskue det.

- Jeg måtte også bede om hjælp til at skrive min indberetning, for den kunne jeg ikke magte at skrive selv, forklarer Morten Hvidemose, der håber, at det nye DBU-initativ bliver vidtgående nok.

Efter grotesk vold: Fodboldbøller får lokal hjælp

- Jeg har både efterlyst nogle præventive kampagner, der kan forhindre, at det sker, nogle initiativer, som tager hånd om dommere og spillere, når det er sket. Det sker jo også for spillere. Eksempelvis spurgte jeg DBU, om de havde ringet til CSC efter kampen mod Fremad Amager. Deres spillere var jo også blevet udsat for vold, men det havde de ikke tænkt på.

- Jeg synes, at man skal iværksætte nogle kampagner om, hvordan man taler til hinanden på bane, for det virker jo. Men man er også nødt til at bruge mere konkrete metoder, for nogle gange skal der mere til end dialog. Når et hold som det fra Fremad Amager flere gange har været involveret i vold, så er det altså ikke nok, at man har været i dialog med dem. Jeg synes ikke, at man bare kan lade de hold spille uden opsyn. Det er jo bare at sige 'held og lykke' til de dommere og modstandere, der skal møde dem, siger Morten Hvidemose.

 Nu skal Jelved svare i sag om grotesk dommer-overfald

Nu skal Jelved svare i sag om grotesk dommer-overfald Overfaldet dommer: Det gør stadig ondt

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby