Pokalfinalens Twitter-konge: - De råber Louise efter mig

- Det er den største kamp i mit liv - men ikke engang den vigtigste i denne uge, siger Simon Jakobsen før pokalfinalen

Legolas fra Ringenes Herre? Nej, Simon Jakobsen i hårrejsende aktion for Silkeborg søndag i Lyngby. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix)
Legolas fra Ringenes Herre? Nej, Simon Jakobsen i hårrejsende aktion for Silkeborg søndag i Lyngby. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix)

Fans af de to finalehold giver deres bud på kampens resultat. Video: Anthon Unger

PARKEN (Ekstra Bladet): Kontant forsvarsklippe på græs og i luften – verbal driblekonge på de sociale medier. Simon Jakobsen forfølger et par gange om ugen modstandernes angribere, selv har han 3325 følgere på Twitter og dermed en pæn sjat flere, end en 27-årig kaptajn og forsvarsgeneral fra Silkeborg IF normalt ville fange.

Men den underfundige jyde med Ringenes Herre-garnet spilder altså heller ikke folks tid med fortællinger om indholdet af aftenens gryderet eller ’det bliver en svær kamp på søndag’. Det er ren og rå tweet & shout!

Kom det tilfældigt, eller dyrker du det bevidst?

- Det startede meget af sig selv, fordi jeg var nysgerrig efter at følge dem, jeg godt ka’ li’. Det var lige fra musik- og sportsjournalister til idrætsfolk og musikstjerner. Interessante folk. Så begyndte jeg selv at dele ud. Jeg skulle selvfølgelig lige ud over en barriere med at skrive ’ligegyldige ting’.

Du ved, hvor jeg vil hen…

- Præcis! Jeg kan jo godt nogle gange sidde og tænke, at det her da fuldstændig ligegyldigt, men så får jeg alligevel vinklet det på en sjov eller interessant måde. Jeg kan mærke, at specielt fodboldinteresserede godt vil høre noget fra aktøren selv frem for at læse det i avisen. Jeg fandt ud af, at jeg faktisk er ret… god til det, altså, at vinkle og finde det sjove.

For 17 år siden var en da tiårig Simon Jakobsen med fantoget, da Silkeborg vandt pokalen med 4-1 over AB. I dag løber han forrest ind på banen som anfører. Her sidder han med ryggen op ad glasruden og tæver fra venstre Simon, Benjamin og Lasse i jydewhist. (Privatfoto)
For 17 år siden var en da tiårig Simon Jakobsen med fantoget, da Silkeborg vandt pokalen med 4-1 over AB. I dag løber han forrest ind på banen som anfører. Her sidder han med ryggen op ad glasruden og tæver fra venstre Simon, Benjamin og Lasse i jydewhist. (Privatfoto)

Du har udviklet dig til lidt af en Twitter-ekvilibrist!

- Det må ind imellem godt være lidt kontroversielt, hvis det samtidig er skrevet med et glimt i øjet, så man ikke skader nogen – men alligevel får stukket lidt. Det er fedt at mærke, at fans af Superligaen synes det samme.

Er du i duel med Kenneth Emil Petersen?

- Jeg vil ikke kalde det en duel. Det er kun fedt, der kommer flere og flere med, for der bliver snakket så meget om, at Superligaen er for uinteressant, at det er svært at få folk på stadion og så videre. Men hvis vi var nogle flere, der gav lidt af os selv uden for banen, så tænker jeg, det ville være sjovere at se os PÅ banen.

Har du fået hug?

- Øh, engang imellem, meget sjældent, men eksempelvis efter en Brøndby-kamp kan der jo godt være nogen, der skriver: Skulle du ikke bare holde din kæft og passe dig selv. Det lægger jeg ikke så meget i. Jeg har ikke modtaget dødstrusler.

Nogen siger, du er ligaens Twitter-konge?

- Hæhæ. Det kaster jo noget af sig, når jeg bliver inviteret i Fodbold FM på Radio24syv. Det  var jeg nok ikke blevet, hvis jeg ikke havde delt noget ud og vist, at jeg har noget på hjerte og kan finde ud af sætte et par sætninger sammen. Jeg skriver klumme i Midtjyllands Avis, og nu har Politiken bedt mig om at skrive en klumme under VM.

Nyder du at blive kendt?

- Det gør jeg helt klart, så længe jeg kan holde det på det positive plan, hvor jeg kan mærke, det giver noget til min klub, Superligaen generelt og til mig selv. Så er det helt vildt sjovt.

Kunne du finde på at blande sponsorer ind?

- Ja, men det ville ikke blive Marlboro Light!

Har du en politisk holdning, du kunne finde på at markedsføre?

- Hmm. Det ville nok mere blive en sag som eksempelvis miljøpolitik eller forbruget af oksekød. Men det vil min primære målgruppe jo ikke finde interessant at høre om fra mig.

Er du også rød, når du går i stemmeboksen?

- Ja.

Meget rød?

- Narj, jeg sætter vel i virkeligheden miljøpolitik højest. Økologi og den slags, men jo – jeg er da rød.

Du har et forhold til vinylplader!

- Jeg har lige rundet 600 LP’er, så det er efterhånden en god samling. Jeg kører selvfølgelig også streaming, men jeg synes også, det er vigtigt at støtte musikerne, der stort set ikke får en skid ud af streamingtjenesterne. Jeg elsker også at gå til koncerter og støtte på den måde.

Du er 27. Hvad er det fede ved en vinylplade?

- Det er at sidde med det fysiske eksemplar i hænderne. På lyden kan jeg vel egentlig heller ikke høre forskel, men jeg elsker, når nogen har gjort helt vildt meget ud af omslaget eller en folder indeni, det er lækkert at sætte den på, og så hører man jo for det meste en halv plade igennem – ikke bare single efter single. Det er bare for fedt. De er også flotte at have stående.

Er du mest til rock og tråd?

- Jeg er virkelig bredt favnende.

Pigepop?

- Også det, jaja, jeg elsker Rihanna! Det skal bare røre mig. Folk tror, det er løgn, men der er bare nogle rytmer, der går lige i hjertet på mig. Alt fra det hårdeste elektriske til den blødeste pop.

Kan du nævne tre favoritter lige nu?

- Fleetwood Mac er en evig favorit hjemme i lejligheden.

What?

- Ja, dem har jeg da set herinde i Parken for ti år siden, der var halvt fyldt, og de spillede ikke særligt godt. Det var en lorte-koncert, haha.

Men du var der!

- Nemlig. Jeg er også helt forelsket i Peter Sommers nye album, og hvis jeg skal vælge en til, bliver det en ung pop-country stjerne, der hedder Kacey Musgraves. Hende er jeg blevet ret vild med. Hun kommer til Vega i efteråret, og jeg har billetter.

Du bliver nødt til at flytte herover…

- Min kæreste læser til tandlæge og bor i København. Alle mine venner er fand’me flyttet herover også.

Så mangler de kun dig!

- Jeg arbejder på at få hevet min kæreste til Aarhus. Hun skulle gerne komme efter sommerferien.

Din hårstil! Stjålet direkte fra Legolas og Ringenes Herre?

- Den har jeg bestemt hørt før. Jeg tænker ikke så meget over, hvordan jeg sætter det op, det er ren praktik. Det er egentlig lige som starten på Twitter, det er noget, der bare er…

Vokset?

- Haha, ja. Og så gad jeg ikke rigtig til frisøren. Pludselig fik det en længde, så folk bemærkede det, og de kunne kende mig på en fodboldbane. Min mor kunne pludselig se, at det var mig og ikke Morten Beck, der headede væk. Der er ikke den store årsag til, at jeg fik det, men der er bestemt en mening med, jeg har beholdt det.

Image?

- Helt klart. Twitter og håret er klar medvirkende til, at jeg er blevet en større og større profil uden for banen, det er fand’me ikke engang løgn. Folk ved, hvem ham den langhårede fra Silkeborg er.

Det gør modstandernes fans vel også?

- Ja, alle råber jo på et tidspunkt ’Louise’ efter mig. Helt klassisk. Det er meget sjovt.

Er der ikke nogen, der har hevet fat?

- Jo, det er der faktisk. Mitrovic fra SønderjyskE, der selv har langt hår, men sætter det helt tæt op i en knold. Han tog bare fat. Jeg råbte og skreg. Det er sjældent, jeg tænder af på en fodboldbane, men jeg gik helt amok.

For 17 år siden var du med fantoget – nu styrer du tropperne. Hvordan er det?

- Det er stort. Jeg har nærmest ikke turdet drømme om det: At opnå noget stort med min hjerteklub! I min tid som førsteholdsspiller har vi jo ikke ligefrem været i nærheden af titler, det har været op- og nedrykning hele tiden, så det er fand’me stort at stå i en finale. Nærmest ubeskriveligt.

Med den irriterende mellemregning, at I har Lyngby på søndag. Er den vigtigere?

- Ja, 100 procent!

Det siger du før en pokalfinale!

- Ja, det er virkelig specielt. Det er jo den største kamp i mit liv - men ikke engang den vigtigste i denne uge!

Brøndbys fans har tre gange denne sæson været i Parken. Det har givet to sejre og en uafgjort mod FCK. Torsdag venter Silkeborg. Og det bliver en fest. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Brøndby Brøndby-fans har fået nok af politiet: Det er spin-retorik!

Superligaen Divisionsforeningen i romerlysbrøler: Vi har begået en fejl

Silkeborg-manager Peter Sørensen undrer sig over Lyngbys ageren i Jens Martin Gammelby-sagen. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix Silkeborg IF Spydig klub-boss: 'Paradoksalt, at Lyngby er moralens vogter'

0 kommentarer
Vis kommentarer