Rødt kort i hidsigt fynsk drama

Ramon Leeuwin så rødt, og OB måtte slide 25 minutter i undertal – men vandt alligevel relativt problemfrit over AC Horsens

Se eller gense highlights fra kampen. Video: Discovery Networks Danmark.

ODENSE (Ekstra Bladet): Unge Mads Frøkjær-Jensen stod for de spillemæssige spilopper i Odense, Ramon Leeuwin og Nicolai Brock-Madsen tog sig af det dramatiske højdepunkt, da OB efter en blød første- og heftig anden halvleg vandt 3-0 over Horsens.

Dramaet først. Horsens havde over de første 45 minutter præsenteret sig i ualmindelig bovlam udgave, og det er et godt gæt, at Bo Henriksen IKKE sang salmer og fredssange i omklædningsrummet al den stund, at der stod 2-0 på måltavlen – og intet tydede på et Horsens-comeback i det opgør.

Men jyderne kom relativt lystigt buldrende ud efter pausen og pressede værterne pænt, og det er et helt relevant spørgsmål, om Jannick Pohl ikke havde fortjent et straffespark, da han med et strakt ben nåede kuglen tæt på mål et par brøkdele af et sekund før keeper Oliver Christensen.

Måske hidsede det gemytterne op. I hvert fald nåede Nicola Brock-Madsen kun lige at komme på banen, inden han rodede sig ind i en nærkamp med det hollandske kraftværk Ramon Leeeuwin, stak OB’eren en alvorlig albue i hovedet, og det hidsede den stribede modstander så voldsomt op, at han prompte hamrede Horsens-sluggeren en arm i nakken.

Så var der ingen pardon. Ud med Ramon Leeuwin og gult kort til såvel Brock-Madsen som den heftigt argumenterende Bo Henriksen uden for kridtstregen.

Forholdsvis ensrettet
Da var der spillet en stiv time af opgøret, og OB måtte altså forsvare resultatet hjem over 25 minutter plus fire minutters tillægstid.

Første halvleg var til gengæld forholdsvis ensrettet – og havde en blot 20-årig fynbo som det spillemæssige højdepunkt. Unge Mads Frøkjær-Jensen fik Superligadebut i den forbløffende sejr i Herning sidste weekend og denne søndag sin første kamp fra start.

Den chance udnyttede han i dén grad.

Først hamrede han med en løs venstrepote OB på 1-0, da Bashkim Kadrii havde hamret løs på Horsens-målmand Michael Lansing, der blot kunne parere torden-flækket fra den stribede angriber.

Dernæst orkestrerede Mads Frøkjær-Jensen frækt og opportunistisk scoringen til 2-0, da han med hælen dirigerede kuglen ind til Sander Svendsen, der snurrede hurtigere rundt omkring sin egen akse hurtigere, end nogen kunne følge med. Og bum! 2-0 til OB seks minutter før pausen.

Det burde så have lignet en ren omgang cruise control og ren lunten ud til Albani-fustagerne for såvel folk som fæ, og Sander Svendsen skylder i den grad også, da det lykkedes nordmanden at brænde helt fri på Michael Lansing i det 63. minut.

Game-plan skiftede med udvisning
Sander Svendsen plukkede elegant bolden med hælen forbi en Horsens-forsvarer, men den klejne bomber havde vel næsten al for god tid til at tænke, tænke, tænke over, hvor han skulle placere bolden.

Og den reddede Michael Lansing så uden større dikkedarer på en sløj afslutning.

To minutter senere skiftede game-planen så fuldstændig for begge mandskaber med udvisningen af Ramon Leeuwin, og resten af kampen blev med et OB-hold i defensiven og Horsens konstant i pres. Den ene kæmpe på to meter efter den anden blev kylet ind i det fynske felt, men bortset fra et Nicolai Brock-Madsen hovedstød, blev det aldrig hyper farligt.

Netop indskiftede Anders K. Jacobsen kunne så sørge for fuld fynsk forløsning, da han fem minutter tid plaffede 3-0 målet ind fra en halvspids vinkel. Moses Opondo burde oven i købet have klasket den fjerde fynske træffer ind i overtiden.

OB tordner mod toppen af ligaen – Horsens er på vej til at etablere i det livsfarlige hængedynd i den giftige bund.

45 kommentarer
Vis kommentarer