Annonce:
Annonce:

Rystet over kniv-overfald: Har aldrig oplevet noget lignende

Mandag blev Serie 4-kampen mellem Skalborg SK og KB81 Aalborg afbrudt, fordi en flok hætteklædte personer stormede ind på banen og jagtede en spiller med kniv. Det ene holds træner fortæller om den chokerende oplevelse

Trænere og ledere i Serie 4-klubberne Skalborg Sk og KB81 Aalborg er rystede over, at fem hætteklædte og knivbevæbnede mænd jagtede en spiller under deres kamp. Foto: René Schütze.
Trænere og ledere i Serie 4-klubberne Skalborg Sk og KB81 Aalborg er rystede over, at fem hætteklædte og knivbevæbnede mænd jagtede en spiller under deres kamp. Foto: René Schütze.
Annonce:
Følg Fodbold

Det er ikke hver dag, at en Serie 4-kamp afbrydes før tid, fordi fem hætteklædte personer stormer ind på banen og jagter en spiller med kniv.

Desværre var det præcis, hvad der skete mandag aften i et opgør mellem Skalborg SK og KB81 Aalborg.

Efter godt en times spil spænede de fem hætteklædte ind på banen og jagtede en KB81-spiller med kniv, så spilleren måtte søge tilflugt i Skalborgs klubhus.

Den voldsomme hændelse blev fulgt på nærmeste hold af Skalborgs spillende træner Andreas Strandfelt. Flere ting gik igennem hovedet på ham og spillerne.

- Jeg tænkte, nu måtte vi hellere skynde os ind i omklædningsrummet. Der var ikke nogen af os, der følte os truet, og vi var ikke som sådan bange eller nervøse. Vi var mere rystede over situationen, siger Andreas Strandfelt til Ekstra Bladet og uddyber:

Annonce:

- Vi har aldrig oplevet noget lignende. Jeg nåede ikke at tænke over, hvad det var, vi så, før vi var kommet ind i omklædningsrummet. Det hele var meget overraskende og forvirrende.

Lagde ikke mærke til dem
Den spillende Skalborg-træner gør det klart, at han ikke har nogen viden om, hvorfor de hætteklædte knivmænd stormede banen, og han og de andre Skalborg-spillere kender ikke noget til dem.

Men pludselig stod de der bare.

- Vi lagde ikke mærke til dem, inden de løb ind. De var der ikke hele kampen. De kom gående fra et boligområde i nærheden. De kom ind på banen fra den ene ende af stadion, siger Andreas Strandfelt.

Umiddelbart efter de hætteklædte personers entre på banen var det hele lidt kaotisk, husker den spillende træner.

- Vi løb ind i omklædningsrummet hver for sig, og så afventede vi dommer og dommerobservatørs beslutning i forhold til kampen.

Annonce:

Droppede sagen på stedet
Dommeren og dommerobservatørens afgørelse gjorde, at der gik et kvarters tid, før politiet blev kontaktet i sagen. Samtidig ville alle parter sikre sig, at spillere og trænere var i god behold.

Derefter ringede Andreas Strandfelt til alarmcentralen. Ti minutter senere ankom politiet så til Skalborg Stadion.

- Jeg fortalt dem, hvad vi havde set. At de her spillere løb ind på banen, og at det hele gik ret stærkt.

Men der er ikke kommet nogen sag ud af den grove hændelse. Det er der naturligvis en forklaring på.

- Politiet kom jo og spurgte os om, hvad vi havde set, og hvad vi ellers kendte til sagen. Og de forklarede os efterfølgende, at de ikke vil lave en sag på det, fordi forurettede ikke ønskede lave en sag ud af det. Han mente ikke, der var sket noget.

Andreas Strandfelt fortæller, at man har fået DBU's afgørelse i den kedelige sag. Den lyder på, at hverken KB81 eller Skalborg kunne have håndteret hændelsen anderledes. Altså havde ingen af parterne andel i episoden.

Annonce:

- Og det er vi enige i. De kunne ikke have gjort noget anderledes. Det er nogle mennesker uden for klubben, som stormede banen.

Både Skalborg og KB81 tager afstand fra episoden og hæfter sig ved, at de hætteklædte mænds ageren intet har med fodboldspillet at gøre. Foto: René Schütze.
Både Skalborg og KB81 tager afstand fra episoden og hæfter sig ved, at de hætteklædte mænds ageren intet har med fodboldspillet at gøre. Foto: René Schütze.
 

'Dybt ked af det'
Ifølge KB81's formand, Brian Rohde, er alle parter enige om, at hændelsen er et angreb mod en enkelt spiller. 'Det har intet med fodbolden eller foreningslivet at gøre', lyder det fra ham.

- Jeg tvivler på, at det, der er sket, er tilfældigt. Der må ligge et motiv bagved, men jeg aner ikke, hvorfor det er sket. Det er en konflikt, der er blevet bragt ind i foreningslivet af udefrakommende, siger Brian Rohde til Ekstra Bladet.

Brian Rohde fortæller desuden, at KB81 har forsøgt at gardere sig mod mulig yderligere ballade. Det sker ved, at klubben og den jagtede spiller i fællesskab er blevet enige om, at han ikke længere skal spille for KB81.

- Spilleren er dybt ked af det, der er sket, og at vi som klub er blevet gjort til genstand i den her sag, siger Brian Rohde.

Og årsagen til, at spilleren ikke får lov til at bære KB81's trøje længere, er klar.

Annonce:

- Det er simpelthen for vores sikkerheds skyld. Vi ønsker ikke, at en lignende situation kan opstå igen. Vi er nødt til at passe på medlemmer, klubben og modstandere. Jeg kan ikke rigtig gå ind i, hvad vi har snakket om. Det her kunne lige så godt være sket på Bilkas parkeringsplads.

Formanden hverken kan eller vil sige meget om, hvem den jagtede spiller er.

- Vi kender ham kun som en ihærdig fodboldspiller, som har passet sine ting her i klubben. Jeg har intet at udsætte på ham. Han har mig bekendt ikke været indblandet i ballade tidligere.

Rystede over episoden
Efter den grimme episode har begge hold besluttet ikke at genoptage kampen. Og torsdag holdt KB81's spillere og ledere møde om hændelsen mandag aften.

- Vi er chokerede og rystede over det. Men vi er alle enige om, at vi skal prøve at komme igennem det, uden at fodbolden bliver taber. Vi skal tale med DBU og og vores modstandere og komme videre derfra.

- Men det er mit indtryk, at fodbolden skal køre videre. Tiden må vise, om vi trækker os fra rækken, siger Brian Rohde.

KB81 er blevet taberdømt af kampen med 3-0, efter den blev afbrudt cirka en halv time før slutfløjt.

Drama i Serie 4: Hætteklædte personer med kniv afbrød kamp

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: