Så skete det igen: Dommer overfaldet i serie-kamp

En fodbolddommer på Sjælland var i græsset i weekenden under en serie 4-kamp efter en konfrontation med en meget ophidset spiller

Det hører åbenbart ikke længere til sjældenhederne, at dommere bliver forulempet i dansk seriefodbold. (Foto: Colourbox)
Det hører åbenbart ikke længere til sjældenhederne, at dommere bliver forulempet i dansk seriefodbold. (Foto: Colourbox)

En helt almindelig fodboldkamp mellem to sjællandske serie 4-hold på en helt almindelig søndag i oktober blev noget, dommeren kommer til at huske længe, efter at han ifølge eget udsagn blev slået ned og ud mod kampens slutning.

Føllenslev-Særslev IF's serie 4-herrer var søndag bagud 2-0 på hjemmebane mod Hvidebæk IF, og reduceret til 10 mand, efter at deres 10'er var blevet udvist for gult/rødt i 85. minut.

Da dommeren i 88. minut giver gult/rødt til endnu en Føllenslev-spiller, går det helt over gevind for en af hjemmeholdets spillere.

- Det er så her, tingene bliver lidt tåget, jeg husker nemlig ikke det hele, skriver kampens dommer, Chris Sørensen, i sin indberetning til DBU's Disciplinærudvalg.

- Spiller X bliver ufattelig vred over den anden udvisning og kommer løbende imod mig, og jeg går ham i møde, han råber højlydt og er bestemt ikke tilfreds.

- Nu må du fandeme tage dig sammen, dommer! råber spilleren ifølge dommerens indberetning.

- Gå væk, 6'er, jeg jeg gider ikke hører på dig! svarer dommeren.

- Hvad er der galt med dig?!

- Gå så væk, 6'er, jeg gider ikke diskutere med dig!

Gik omkuld
Derefter bliver Chris Sørensen ifølge sin indberetning slået til jorden med et slag til kæben.

- Jeg tror, jeg gik ud som et lys et øjeblik, for det næste jeg husker er, at Hvidebæk-spillerne har dannet en mur foran mig, og det hele er ved at eskalere. Alle spillere og trænere diskuterer og skubber til hinanden, skriver Chris Sørensen videre i sin indberetning.

- Jeg vælger at fløjte kampen af før tid, idet jeg er bange for, at spiller X vil overfalde mig igen, jeg frygter lidt for min sikkerhed og tør derfor ikke fortsætte kampen, og så har jeg svært ved at holde fokus, idet hovedpinen har ramt. Jeg har svært ved at holde fokus og selv fem minutter senere er jeg stadigvæk rystet og går kortvarig i chok.

- Min hånd ryster fuldstændig og kan næsten ikke notere navnene, og det bliver heller ikke til mere end fornavnet på dem. Har derudover fået rigtig meget hovedpine og min kæbe er stadigvæk øm efter slaget.

- Spiller X prøver ad flere omgange at undskylde for sin opførsel, træneren fra Føllenslev kommer ind i omklædningsrummet og undskylder mange gange for, hvad der er sket, og det er fuldstændig uacceptabelt og jeg bare skal indberette det hele.

- Spiller X prøver endnu engang at undskylde for sin opførsel, og han nok skal tage sin straf, osv. Han har efterfølgende fundet mig på Facebook og presser mig lidt til at lade være med at politianmelde ham for hændelsen, skriver dommeren i sin indberetning fra søndagens kamp.

Træneren for Hvidebæk IF, Rune Kristiansen, bekræfter dommerens udlægning af episoden.

- Føllenslev-spillerne var lidt frusterede over, at tingene gik dem imod. Der var en meget aggressiv stemning, og de blev meget hårdhændede i deres spil. Da de så får deres anden udvisning, bliver det endnu værre.

- Så er det, dommeren bliver slået. Han ligger der kortvarigt, og vi prøver at skærme ham af. Og så falder der ro over tingene igen. Men jeg har aldrig oplevet noget lignende i mine 32 år som fodboldspiller, siger Hvidevæk-træneren, der ligesom Chris Sørensen har indsendt sin oplevelse af episoden til DBU.

Spilleren: Jeg slog ham ikke
Spilleren selv kan ikke helt genkende dommerens udlægning af, hvad episoden mundede ud i.

- Det er rigtigt, at jeg hidser mig op, og jeg løber hen til ham og siger, at nu må han 'kraftedeme komme ind i kampen'. Derefter hidser han sig op, og så skubber jeg ham hårdt i ansigtet, så han vælter bagover, forklarer spilleren til Ekstra Bladet.

- Det er selvfølgelig forkert, hvad jeg gør, og jeg har også sagt undskyld til ham og beklaget, hvad der skete. Men jeg kan slet ikke forstå, hvis han kalder det et slag, og hvis han skulle have haft hovedpine bagefter. Han spiller lidt skuespil, som en Barcelona-spiller, mener spilleren, som nu frygter den politianmeldelse, som dommeren overfor Ekstra Bladet siger, at han vil indgive torsdag.

- Jeg har ikke sovet godt i nat. Jeg har aldrig gjort noget ulovligt, er aldrig blevet straffet, så det gør mig da nervøs, at dommeren gør så stort et nummer ud af det, for dommeren har jo altid ret, siger den 24-årige spiller, hvis navn er Ekstra Bladet bekendt.

Spillerens træner, Søren Zarko fra Føllenslev, så ikke selv episoden, men han er ligesom dommeren og modstandernes træner rystet over, at den slags - hvad det end var - kan ske på en fodboldbane.

- Jeg tror, han kan se frem til en karantæne, som varer i flere kampe, måske år eller livstid. Man må hverken skubbe eller slå, om det så er med flad hånd eller knytnæve. Det er noget rigtig lort, så jeg tror, han får en lang karantæne, siger Zarco.

- Jeg forberedte også lige efter kampen spilleren på, at han kunne blive politianmeldt, for det er jo vold. Og det hører ingen steder hjemme på en fodboldbane. Vi har aldrig haft den slags episoder tidligere i vores klub. Men nu må vi have en snak om, hvordan vi opfører os på banen, for det gik lidt amok den sidste halve time.

- Dommere skal jo ikke føle sig utrygge, når de tager ud og dømmer, siger Føllenslev-træneren.

Weekendens episode lægger sig i forlængelse af en række andre sager om vold i serie-fodbold, som er dukket op i 2015. Især en sag med et serie 3-hold fra Fremad Amager fik stor mediebevågenhed, da holdet overfaldt en dommer med slag og spark. Det hold blev siden udelukket af DBU.

Grotesk vold i dansk amatør-kamp: Dommer tæsket af helt hold

Rasende Fremad-spillere: - Vi skærer dine øjne ud!

Dommer-formand: Voldelige spillere skal straffes hårdere

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby