Spillede 137 Superliga-kampe: Nu er han tvunget til karrierestop

En genstridig knæskade har gjort, at Esbjergs Jesper Jørgensen har valgt at stoppe som aktiv fodboldspiller

En knæskade har sat en stopper for Jesper Jørgensens karriere. Foto: Anders Brohus
En knæskade har sat en stopper for Jesper Jørgensens karriere. Foto: Anders Brohus

Jesper Jørgensen havde gerne sat et anderledes punktum for livet som fodboldspiller.

Men onsdag valgte Esbjergs 33-årige midtbanespiller at sige stop efter et langt forløb med skader, hospitalsophold og fem knæoperationer.

- Jeg har prøvet alle mulige slags behandlinger mange steder, men jeg må erkende, at knæet ikke længere kan holde til belastningen, siger Jesper Jørgensen til klubbens hjemmeside.

Han mener, at det bedre at være realistisk om fremtiden end at trække pinen ud.

- Selvfølgelig gør det ondt på mig, fordi jeg er vendt tilbage, fordi jeg har et kæmpe hjerte for Esbjerg, der har været så stor en del af mit liv, og jeg ville forfærdeligt gerne have bidraget mere på banen.

- Jeg har forsøgt at give noget til de unge, mens jeg har været ude, men det er klart, at min sidste tid i Esbjerg ikke blev som håbet, siger han.

Jesper Jørgensen kan se tilbage på en karriere, som bød på 238 kampe i Esbjerg-trøjen samt 14 mål.

Det blev også til flere år i belgisk fodbold hos tre forskellige klubber - heriblandt Club Brugge og Gent.

- Jeg var aldrig det største talent, men jeg er måske den, som har arbejdet mest, og det sætter selvfølgelig også sine spor.

- Da jeg vendte hjem, havde jeg muligheden for at fortsætte i Belgien, hvor kontrakterne er noget større, men jeg er glad for alt det, som jeg har oplevet, hvor jeg blev solgt for 11 millioner kroner til Club Brugge og spillede for 25.000 mennesker hver weekend.

- Den sæson, hvor jeg lavede over 15 mål i Gent, står selvfølgelig klart, men det er dog her i Esbjerg, jeg har været længst, og det er det, som vejer tungest, når jeg ser tilbage.

- Det er blevet til lige omkring 13 år her sammenlagt, og jeg havde gerne fortsat. Det har været en sindssyg svær beslutning, men der er kun denne udvej, siger Jesper Jørgensen.

Dansk udlands-professionel smider penge i Superliga-klub

Grotesk tv-klip vækker opsigt: Tilskuer anholdt for Bundesliga-onani

Ekstra Bladet vurderer: Her er Superligaens vigtigste spillere