Spillede på nederlag til eget hold: Dansk træner får kæmpe straf

Carsten Hemmingsen er blevet tildelt en karantæne på seks måneder og en bøde på 25.000 kroner for blandt andet at at have spillet på nederlag til sit eget hold

Carsten Hemmingsen har overtrådt reglerne ved at spille på egne kampe. (Foto: Jesper Nørgaard Sørensen)
Carsten Hemmingsen har overtrådt reglerne ved at spille på egne kampe. (Foto: Jesper Nørgaard Sørensen)

Onsdag faldt hammeren over den tidligere Middelfart-træner Carsten Hemmingsen.

Her blev den nuværende sportschef for Marienlyst ramt af en karantæne og tildelt en bøde i kølvandet på afsløringen af, at Hemmingsen i løbet af efteråret havde indgået væddemål på kampe, hvor hans eget hold var involveret.

I flere tilfælde skulle det sågar have drejet sig om spil på nederlag til Middelfart-mandskabet.

Den slags betaler sig ikke. I hvert fald ikke, når det gælder egen vinding. Det kan Hemmingsen nu konstatere på den hårde måde.

Danmarks Idrætsforbunds matchfixingnævn har således tildelt den forhenværende OB-spiller en seks måneder lang udelukkelse fra enhver aktivitet under DBU-regi samt en bøde på 25.000 kroner. Det fremgår af en pressemeddelelse.

- Der er tale om en skærpet sanktion, som afspejler alvoren i sagen. Der foreligger to tilfælde af spil på nederlag til eget hold og 16 tilfælde af spil på kampe i egen turnering, siger formand for DIFs matchfixingnævn Torben Jessen.

-  Overtrædelserne er systematiske og vedvarende, og samlet set er der spillet for et ikke ubetydeligt beløb. Det er en skærpende omstændighed, at Carsten Hemmingsen som træner står i en særlig position og med et særligt ansvar, lyder det.

Sagen betegnes selvsagt som særdeles alvorlig, og DIF's administerende direktør Morten Mølholm mener, at der i Hemmingsens tilfælde er et særligt punkt, som gør det strafbare forløb endnu mere kritisabelt.

- Vi kan på ingen måde tolerere spil mod eget hold. Det strider imod konkurrenceelementet, der er helt centralt for idrættens troværdighed. Som træner har man et særligt ansvar som foregangseksempel for holdet. Det gør denne sag ekstra alvorlig, siger Mølholm.

Carsten Hemmingsen har to gange spillet på nederlag til Middelfart, der altså var hans eget hold,  og yderligere 16 gange på kampe i egen turnering.

Med straffen er det en umulighed for Hemmingsen at fortsætte i sin stilling som sportchef i Marienlyst. I hvert fald så længe at karantænen på de seks måneder er i funktion.

Direktør i Marienlyst, Jens Martinus Pedersen, har ydermere over for Sportfyn udtalt at, klubben tager skarpt afstand fra enhver form for matchfixing eller uetisk adfærd.

40 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere